Skip to main content
|

Παναγιώτης Βάλεσης: η φιλία μου με τον Σ. Κυτέλη, η στοχοποίησή μου, ο σταυρός, το ποδόσφαιρο

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
6'

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Βαλέσης με το ψηφοδέλτιο του Στρατή Κύτελη για το Δήμο Μυτιλήνης μίλησε στο Lesvosnews.net  σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο Π. Βάλεσης αποκαλύπτει ότι την απόφαση του ο Σ. Κυτέλη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος την πήρε πριν από δύο χρόνια και από τότε του είχε υποσχεθεί να είναι μαζί στο συνδυασμό. Μιλά για πρώτη φορά για τη στοχοποίησή του και την άρνησή του για θέση ευθύνης με υψηλό μισθό. Σχολιάζει με καυστικό τρόπο τη στάση του Δημάρχου Λέσβου και πως η Κω δεν έγινε Λέσβος... αναφέρεται στον σταυρό στη θέση Απελή και στη μεγάλη του αγάπη στον Αιολικό. Τέλος σε μια κατάθεση ψυχής μας μιλά για τον πατέρα του που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

 

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης: 

-Κύριε Βάλεση η ανακοίνωση της υποψηφιότητά σας ως Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Μυτιλήνης με τον Στρατή Κύτελη προκάλεσε αίσθηση.  Πως ένα απόστρατος αξιωματικός της Ελληνική Αστυνομίας αποφασίζει να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και γιατί με τον Στρατή Κύτελη;


Μετά από 33 χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ. με συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία θεώρησα ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα. Εδώ ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου.
Πέραν τούτου - και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς για την Αστυνομία - είχα διαρκή ενασχόληση με το συνδικαλισμό. Είμαι περήφανος γιατί είμαι ένας από τα έντεκα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ (ΠΟΑΞΙΑ). Επίσης είμαι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Βορείου Αιγαίου, στην οποία και διετέλεσα πρόεδρος για δέκα περίπου χρόνια.
Με τον Στρατή Κύτελη μας ενώνει μια 25ετής ανθρώπινη φιλία. Εκτιμώ τον ηθικό και ακέραιο χαρακτήρα του και όταν πριν δύο χρόνια έγινε η πρώτη κουβέντα, δεσμεύτηκα ότι θα τον ακολουθήσω, θέτοντας ως μοναδικό όρο την Δίκαιη, Έντιμη και απαλλαγμένη από σκοπιμότητες διοίκηση του Δήμου, σε περίπτωση εκλογής.

 

-Τα τελευταία χρόνια το νησί βίωσε και βιώνει το «μεταναστευτικό – προσφυγικό». Κατά καιρούς μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα έχετε εκφράσει απόψεις  που  από αρκετούς κρίθηκαν ακραίες.  Αλήθεια τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμαρχος Λέσβου στο ξέσπασμα των προσφυγικών ροών και τι θα μπορούσε να κάνει μετά; Μήπως είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να διαχειριστεί η τοπική αυτοδιοίκηση; 


Για το θέμα αυτό θα έπρεπε να μιλάμε μέρες… 
Λέτε ότι κάποιοι χαρακτήρισαν τις τοποθετήσεις μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακραίες. Άραγε τι έχουν να πουν όλοι αυτοί για την ανελέητη στοχοποίηση μου και το επικίνδυνο διασυρμό μου σε σάιτ του αναρχικού και όχι μόνο χώρου, στοχοποίηση που ΌΛΩΣ ΤΥΧΑΊΩΣ ξεκίνησε όταν τον Δεκέμβριο του 2016, ΑΡΝΗΘΗΚΑ την ανάληψη ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ στη Λέσβο, με μηνιαίο μισθό 4.500 ευρώ.
Επίσης σας απαντώ με αποσπάσματα συνέντευξης του καθηγητή μου στη Σχολή Αξιωματικών και πρώτου Υπουργού Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, εγκληματολόγου κ. ΠΑΝΟΥΣΗ, στις 6/04/2019:

  • Τους έλεγα θα μπουν ένα εκατομμύριο μετανάστες και δεν αντέχει η χώρα.
  • Τους έλεγα θα γίνουμε black box, και θα εγκλωβιστούν χιλιάδες στη χώρα.
  • Τους έλεγα χρειάζεται Αποτροπή. Με έλεγαν ΜΗ-αριστερό αφού τα σύνορα είναι ανοιχτά για όλους.

Επικουρικά να σας θυμίσω την Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Φεβρουάριο του 2019, που σκιαγράφησε με τα μελανώτερα χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης στα HOT SPOT του Αιγαίου και ειδικά της Μόριας.
Ξέρετε το “μεταναστευτικό-προσφυγικό” όπως λέγεται, Οργανωμένη Μετακίνηση Πληθυσμών και Σύγχρονο Εμπόριο Ψυχών το λέω εγώ, υπάρχει από το 2000 περίπου. Το έχω ζήσει από την αρχή, από την πρώτη βάρκα που μπήκε, όταν τους είχαμε στα γραφεία μας, όταν αγοράζαμε γάλα και τρόφιμα για τα παιδιά, όταν φέρναμε ρούχα από τα σπίτια μας, όταν.. όταν… όταν…
Σιγά σιγά στήθηκε όλο αυτό, άρχισε να εισρέει το χρήμα που εξαγόρασε ανθρώπους και συνειδήσεις, έφτιαξε κατ΄ επάγγελμα ανθρωπιστές και αλληλέγγυους, στοχοποίησε άλλους ως φασίστες και ακραίους και εν τέλει δίχασε την κοινωνία.
Η αποκορύφωση όλων αυτών ήρθε βέβαια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έπαιξε και παίζει το ρόλο του ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΙΤΗ φορώντας το μανδύα του ανθρωπιστή και αλληλέγγυου.
Ο Δήμαρχος λοιπόν και όχι μόνο, θέλω να πιστεύω από μη σωστή εκτίμηση, έπαιξε το παιχνίδι τους, σε βάρος του Λεσβιακού λαού, με τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε και βιώνουμε καθημερινά και είναι καταστροφικά.
Η Κω ας πούμε δεν έγινε Λέσβος, Χίος, Σάμος γιατί ο Δήμαρχος εκεί κράτησε τελείως διαφορετική στάση, σε απόλυτη σύμπνοια με τον κόσμο, παρότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από την Κυβέρνηση.
Σίγουρα από μόνη της η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να το λύσει και όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο λέει ψέματα. Μπορεί όμως να ασκήσει πίεση να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα όπως π.χ. ασφάλειας, ενίσχυσης κρατικών δομών (Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ και άλλα) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

 

-Ας μιλήσουμε και για το σταυρό στην θέση  Απελή.  Ο επικεφαλής του συνδυασμού σας επέλεξε να παραστεί στον αγιασμό που έγινε πριν λίγο καιρό. Άλλοι έχουν χαρακτηρίσει τον σταυρό αυτό ως σταυρό του μίσους καθώς στήθηκε και άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο.  Ποια η θέση σας για όλο αυτό το θέμα που διχάζει τους πολίτες; 


Η Κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από την λατρεία της στην παγκοσμιοποίηση, στα ανοιχτά σύνορα, στην κατάργηση των εθνών-κρατών και έχει μία βαθιά αντιπάθεια προς ότι χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό και ειδικά την θρησκευτική του πίστη και την εθνική του ταυτότητα. Έτσι και εδώ, στην υπόθεση του Σταυρού στη θέση Απελή, πήγε να παίξει το γνωστό παιχνίδι του διχασμού και της πόλωσης. Όμως δεν τους βγήκε. Απλά γιατί ο κόσμος πια δεν φοβάται. Ο Σταυρός είναι σύμβολο του Χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης αλλά και πόνου και Ανάστασης. Έτσι λοιπόν οι χίλιοι περίπου Μυτιλινιοί που πήγαν στον Αγιασμό, όπως και ο Στρατής Κύτελης, κάθε ηλικίας, αυτά είχαν στο μυαλό τους και υπ΄αυτήν την έννοια καλώς παραβρέθηκε.
Ζείτε  και κινήστε καθημερινά στην πόλη της Μυτιλήνης . Τι σας ενοχλεί  περισσότερο και  τι  ελπίζετε ότι μπορεί να κάνει ο συνδυασμός του Στρατή Κύτελη  για την καθημερινότητα σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής; 

Η έλλειψη αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου και κολυμβητηρίου, η όψη της προκυμαίας αλλά και γενικά η εικόνα μιζέριας που βγάζει η Μυτιλήνη, ναι με ενοχλεί και με στεναχωρεί.
Εκεί λοιπόν πιστεύω ότι υπάρχει θέληση και βούληση να γίνουν πράγματα και παρεμβάσεις προς όφελος των συμπολιτών μας και της καθημερινότητας όλων μας.

 

-Ασχολείστε παράλληλα και με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν είστε Δημοτικός Σύμβουλος θα θέλετε να προσφέρετε στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα;  Και κάτι ακόμη: μεγάλο θέμα έχει προκύψει με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο.  Εκτιμάτε ότι ο Αιολικός θα μπορέσει  να γιορτάσει την άνοδό του; 

Το ποδόσφαιρο και όχι μόνο είναι το μεράκι μου. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο πόδι μου. Ανεξάρτητα από τις εκλογές η ενασχόληση μου με αυτό το χώρο δεν πρόκειται να σταματήσει έτσι και αλλιώς. Στα αποδυτήρια του Αιολικού μπήκα για πρώτη φορά το 1982, όταν μεσουρανούσαν ο Κροστίδας, ο Μανούσος, ο Μέγας και τόσοι άλλοι. Τότε βαπτίστηκα και παρά το ότι ο Αιολικός είναι στάσιμος τόσα χρόνια δεν παύει να είναι ο πρεσβευτής του Λεσβιακού ποδοσφαίρου.
Μακάρι να γιορτάσουμε μαζί την άνοδο του στη Β΄Εθνική, ξαναζώντας στιγμές που θυμούνται οι παλιότεροι γιατί είναι … ωραίο να είσαι ΑΙΟ.

 

-Ως γνωστόν η καταγωγή σας  είναι από την Αγιάσο και η Αγιάσος ανήκει πλέον στο νέο Δήμο Μυτιλήνης. Έχετε κάποιο μήνυμα προς τους κατοίκους της Αγιάσου μιας και υπάρχει ανησυχία καθώς από την Αγιάσο σε σύνολο 33 Δημοτικών Σύμβουλων μόνο δύο θα εκλέγονται στην Αγιάσο;

Η Αγιάσος είναι ένα πανέμορφο χωριό με ιστορία, παράδοση και ένα φάρο πολιτισμού το Αναγνωστήριο. Θεωρώ ότι από την παρούσα Δημοτική Αρχή μπήκε στο περιθώριο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο αν η Δημοτική Αρχή είναι η παράταξη του Στρατή Κύτελη και βέβαια με κάθε τρόπο και μέσο θα βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα στη στέγη του Αναγνωστηρίου ή ότι άλλο χρειαστεί. 

 

-Κύριε Βάλεση να κλείσουμε με μια ερώτηση προσωπική.  Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας σας σχεδόν συνέπεσε με την απώλεια του πατέρα σας και σας εκφράζουμε και δημόσια τα θερμά μας συλλυπητήρια.  Για όσους δεν γνωρίζουν ο  Ευστράτιος Βάλεσης με πάνω από 60 χρόνια διακονίας στην ψαλτική τέχνη  στο Προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο τιμήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη  και η απώλειά προκάλεσε συγκίνηση.  Πρόλαβε ο πατέρας σας να πληροφορηθεί  την υποψηφιότητά σας  και αν ναι ποια ήταν η αντίδρασή του;  

Για την ακρίβεια 71 χρόνια διακόνισε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας. Ίσως είναι και ο μοναδικός. Είχε τιμηθεί πολλές φορές, με την μεγαλύτερη τιμή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που του απένειμε το οφίκιο του Άρχοντα Υμνωδού του Πατριαρχείου.
Ξέρετε ο πατέρας μου είχε μία έμφυτη ευγένεια και ταπεινότητα, που τον διέκρινε στη ζωή του. Τόσο εμένα, όσο και τον αδελφό μου τον Αντώνη, μας άκουγε, μας έλεγε τη γνώμη του αλλά μας εμπιστευόταν και μας στήριζε με τον τρόπο του. Το μόνο που ήθελε και τον έκανε περήφανο ήταν να είμαστε καλοί και σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. 
Το ήξερε γιατί η πρόθεση του Στρατή Κύτελη να διεκδικήσει το Δήμο όπως σας είπα και πιο πάνω πάει σχεδόν δυο χρόνια πίσω και μου την είχε εμπιστευθεί από την αρχή, προτείνοντας μου να τον βοηθήσω. Και δεν σας κρύβω ότι ένας λόγος που θέλω να πετύχω, είναι και για αυτόν. 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία