Τουρισμός

30/10/2023 - 15:03

Η Λέσβος σε άλλο επίπεδο... ! ! !

Παρουσίαση Video Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την Marketing Greece

Παρουσιάστηκε την Δευτέρα 30.10.2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον συνεργαζόμενο φορέα   Marketing Greece, το βιντεοσκοπημένο υλικό Τουριστικής προβολής που δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των Νήσων της Περιφέρειας ,την ανάπτυξη brand name και την προσέλκυση επισκεπτών στο πλαίσιο του σχεδιασμού  target-group.

Η Περιφερειακή Αρχή είχε αναθέσει στην καταξιωμένη στο χώρο της εταιρία Marketing Greece , ως συνεργαζόμενη εταιρία, την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος των νήσων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της επιλογής της να κάνει χρήση  εξειδικευμένων υπηρεσιών από ειδικούς του χώρου , λόγου της καταστροφής του τουριστικού προϊόντος των νησιών ως συνέπεια του Μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης εισηγήθηκε το θέμα αναφερόμενος στις προσπάθειες για την επαναφορά του τουριστικού προϊόντος που έγιναν από την Περιφέρεια, τονίζοντας ότι στόχος των προσπαθειών όλων πρέπει να είναι να πάμε το τουριστικό επίπεδο των νησιών σε ένα άλλο επίπεδο : «Πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο και όχι να αρκούμαστε στο επίπεδο της συμμετοχής σε μία έκθεση του Λονδίνου,  ή της Βαρσοβίας, ή  του Βερολίνου. Καλά είναι όλα αυτά , αλλά υπάρχουν και άλλες πρακτικές προωθήσεως. Όπως έχω διαπιστώσει , αρχίζουμε να αποβάλλουμε το brand name του προσφυγονησίου και γνωρίζουμε ότι αυτό θέλει χρόνο. Και χάριν των προσπαθειών και του ΕΟΤ  και τον ευχαριστούμε,  αρχίζει να χάνεται αυτός ο χαρακτηρισμός

δ
σ

Στην παρουσίαση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, o Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αριστόβουλος Ελευθερίου, Φορείς του Τουρισμού του Νησιού , Επιχειρηματίες,  Διευθυντές και υπηρεσιακοί παράγοντες εμπλεκόμενοι στον Τουρισμό και της Περιφέρειας .

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νύκτας αναφέρθηκε στην αύξηση του budget που έκανε η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή, στις Δράσεις προβολής και τις προσπάθειες συνεργασίας με φορείς της Τουρκίας.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ελευθερίου υπογράμμισε ότι ο Θεματικός Τουρισμός πρέπει να είναι ο κύριος στόχος της Περιφέρειας ενώ η  Διευθύντρια Τουρισμού κα Πολυτάκη παρουσίασε αναλυτικά όλες τις δράσεις που έγιναν από πλευράς Περιφέρειας για την τόνωση του ενδιαφέροντος τουριστικού κοινού και έλξης επισκεπτών.

Υπογραμμίζεται ότι από τους παριστάμενους φορείς τονίσθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα  Συντονισμού και συνεργασίας όλων των προσπαθειών για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού που θα λειτουργεί υπό μία ομπρέλα , στο πλαίσιο ενός Στρατηγικού Σχεδιασμού και θα περιλαμβάνει τους Δήμους , τα Επιμελητήρια , επιχειρηματικούς φορείς και κάθε άλλον που θα μπορεί να προσφέρει.

ψ

Δείτε τα 4 εξαιρετικά βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!

geotee