Τουρισμός

30/05/2022 - 20:51

Πρωταγωνιστές τα προϊόντα της Λέσβου και... το ταξίδι ξεκίνησε!

Θησαυροί της γεύσης σε ένα αιγαιοπελαγίτικο αντάμωμα!

Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στο νησί της Λέσβου, διοργάνωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, στην Αθήνα, στο εστιατόριο «Παπαδάκης» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, με κορυφαία προϊόντα του νησιού.  

Το εξαιρετικής ποιότητας λάδι, το μοναδικής γεύσης ούζο, οι ξακουστές παπαλίνες, τα βραβευμένα κρασιά, πρωταγωνίστησαν στο μενού που είχε δημιουργήσει μοναδικά η διεθνούς φήμης σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

Ασφαλώς και στόχος ήταν η ανάδειξη του γευστικού πλούτου της Λέσβου και όχι οι παραδοσιακές συνταγές του νησιού μας. 

Στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κωνσταντίνος  Μουτζούρης, υποδέχθηκε τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τους βουλευτές του νομού, Χαράλαμπο Αθανασίου και Γιάννη Μπουρνού καθώς και τον βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του λεσβιακού ελαιολάδου καθώς και της νησιώτικης διατροφής.

Παρόντες ήταν επίσης  πρέσβεις, εκπρόσωποι πρεσβειών, οι αντιπεριφερειάρχες πρωτογενούς τομέα και προώθησης προϊόντων Β. Αιγαίου: Πανάγος Κουφέλος και  Άννη Ανδρεάδου, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι που εξιδανικεύονται στη γεύση και foodbloggers.

δ
Η Δήμητρα Μουτζούρη με το ζεύγος Υφαντή

 

Στο καλωσόρισμά του ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα γιορτάζουμε την είσοδο στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας των νησιών του Βορείου Αιγαίου που ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ από το μεταναστευτικό. Τώρα, με τη συμβολή και του υπουργείου Τουρισμού, ξεκινά μία νέα εποχή για τα πανέμορφα νησιά μας».

Πρισ
Ο Πρέσβης  της Τουρκίας με τον γνωστό καρδιοχειρούργο κ.  Στρατή Παττάκο

 

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε ότι «ήδη έχει εγκριθεί το ποσό των 2.500.000 ευρώ για τη διαφημιστική προβολή των νησιών του Β. Αιγαίου».

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ανακηρύχτηκε  από τον Περιφερειάρχη «Πρέσβειρα Γαστρονομίας Β. Αιγαίου»  στο σημείωμα που συνόδευε το menu, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δημιουργήσαμε ένα ταξίδι γεύσεων στο πανέμορφο νησί της Λέσβου. Εκεί όπου η ελιά ανθίζει ακόμα και ανάμεσα στις πέτρες. Το λάδι της γίνεται χρυσό, η γεύση του μοναδική. Αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, ξακουστό σε όλο τον κόσμο για τον πλούτο των προϊόντων του, αποτελεί ανεπανάληπτο γαστρονομικό προορισμό. Αφεθείτε στις γεύσεις που δημιουργήσαμε για σας με επιλεγμένα προϊόντα και ταξιδέψτε στην πανέμορφη Λέσβο. Καλωσορίσατε και καλή σας όρεξη. Το ταξίδι ξεκινά!»

 

σ
Κουφέλος-Ανδρεάδη-Μουτζούρης.

 

Η εξιδανικευμένη δημοσιογράφος γεύσης, Θάλεια Τσιχλάκη, εξήρε τη γαστρονομία και τα προϊόντα της Λέσβου ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα γυναικείων συνεταιρισμών και ΚΟΙΝΣΕΠ  .

φ
Χατζηπαναγιώτης -Γραμέλλη-Λιαρέλλης

 

Μοιράσου το άρθρο!