Υγεία

29/03/2020 - 19:00

Πρώτος θάνατος από κορονοϊό στη Λέσβο

Θλιβερή είδηση - απόγευμα Κυριακής

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού στο νησί μας καταγράφηκε σήμερα το απόγευμα.

Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα από χωριό της Δυτικής Λέσβου (Αγία Παρασκευή)

Η  76 χρονη γυναίκα με υποκείμενο νόσημα νοσηλευόταν από προχθές στη μονάδα λοιμώξεων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και μόλις χθες το πρώτο δείγμα από το τεστ για τον κορονοϊό βγήκε θετικό. Σήμερα η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση και τελικά δεν τα κατάφερε. 

Όπως είχαμε αναφέρει και χθες αυτό που δημιουργεί επιπλέον ανησυχία είναι ότι η κόρη της άτυχης  γυναίκας είναι νοσηλεύτρια και εργάζεται στα Κέντρα Υγείας Πολιχνίτου και Καλλονής.  Μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ έκλεισαν τα δύο κέντρα υγείας για απολύμανση και η ιχνηλάτηση στρέφεται και προς αυτή την κατεύθυνση. 

Σε προληπτική καραντίνα - όπως μετέδωσε νωρίτερα το Lesvosnews.net - έχει τεθεί ο γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που εξέτασε αρχικά την άτυχη γυναίκα πριν διαγνωσθεί ότι αφορά κρούσμα κορονοϊού.

 

Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την σημερινή απολύμανση στα Κέντρα Υγείας: 

Γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων, σήμερα  Κυριακή 29 Μαρτίου τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου θα είναι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ κλειστά για να απολυμανθούν. Για το διάστημα αυτό οι δημότες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν να επικοινωνούν με το 166 για τα επείγοντα περιστατικά τους.

Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου συνιστάται ψυχραιμία στους δημότες και σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας. 

Ενώ είναι προφανές ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε υπεύθυνα για την πορεία της πανδημίας, αποφεύγοντας την υιοθέτηση ή και την αναπαραγωγή αυθαίρετων «εκτιμήσεων» ως προς την ιχνηλάτηση των όποιων κρουσμάτων εμφανίζονται. Η ανευθυνότητα, οι διαδόσεις αλλά και η στοχοποίηση μπορούν να προκαλέσουν πολύ πιο επικίνδυνες παρενέργειες και από τον ίδιο τον ιό.

Μοιράσου το άρθρο!