Υγεία

23/06/2023 - 11:34

«Ζούμε από τύχη» στον Πολιχνίτο αφού .... τίποτα δεν έχει αλλάξει... Τι αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα

Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες, τόσο στη περιοχή μας, όσο και πανελλαδικά, περιστατικών στην Υγεία που δεν  σηκώνουν αμφιβολία για το «αν ζούμε από τύχη» όπως λέει ο λαός μας. Με αφορμή την απάντηση του Κέντρου Υγείας στις 10/6 και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου έχουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα:

  1. Όπως σημειώνεται «Ενημερώνουμε ότι όλες τις ημέρες του μήνα υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο και οδηγός για όλες τις βάρδιες». Γνωρίζουμε όλοι ότι το προσωπικό δεν έχει αυξηθεί και κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα βγάλει πέρα. Επίσης δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε ότι καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Ωστόσο μας δημιουργείται εύλογα η απορία πως αφού το προσωπικό δεν αυξήθηκε, καλύπτονται όλες οι βάρδιες; Μήπως με υπερωρίες που θα πληρωθούν προς τους εργαζόμενους (που καλώς κάνετε), οι οποίες όμως θα κοπούν μετά τη προεκλογική περίοδο (που κακώς θα κάνετε); Αν ήταν θέμα οργάνωσης, γιατί δεν το κάνατε από πριν;
  2. Τι έχετε κάνει σχετικά με τη πρόσληψη εξειδικευμένων πληρωμάτων ασθενοφόρου;
  3. Από τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πολιχνίτου στις 2/2/2022, τι έχετε κάνει σχετικά με τη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό; Με παιδίατρο, με ορθοπεδικό, με καρδιολόγο κλπ.;

Τέλος θέλουμε να σημειώσουμε για ακόμη μία φορά ότι το ΚΥ Πολιχνίτου στέκεται όρθιο χάρις στις προσπάθειες των εργαζομένων του και μόνο.

Η κάλυψη από ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα έγινε με τρόπο που δεν μας βρίσκει σύμφωνους και που πολύ εύκολα μπορεί να παρθεί πίσω όπως μας δείχνει η εμπειρία μας. Ωστόσο είναι ένα θετικό βήμα. Και επίσης είναι η απόδειξη ότι όταν βγήκαμε και διεκδικήσαμε, τότε μόνο κάτι κερδίσαμε.

 

Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου

Μοιράσου το άρθρο!