Αγροτικά - Αλιεία

19/10/2023 - 19:54

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ βάζει πλαφόν στις αγορές ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο ακριβαίνει, ενώ τα αποθέματα δεν είναι αρκετά. Αυτό έκανε τους υπεύθυνους σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να βάλουν πλαφόν στις αγορές…

Πλαφόν στις αγορές για συσκευασίες με ελαιόλαδο βάζει γνωστό σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν μέχρι τρία τεμάχια σε όλα τα ελαιόλαδα 4 και 5 λίτρων και μέχρι τέσσερα τεμάχια σε όλα τα ελαιόλαδα ενός και δύο λίτρων.

 

 

Όπως βλέπουμε η ανακοίνωση μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ που απευθύνεται κυρίως σε εμπόρους ζητάει από τους πελάτες να προμηθεύονται μέχρι 3 τεμάχια σε όλα τα ελαιόλαδα 4 και 5 λίτρων και μέχρι 4 τεμάχια όπως βλέπουμε σε όλα τα ελαιόλαδα ενός και 2 λίτρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όπως αναφέρεται. Καθώς στην κατηγορία του ελαιόλαδου οι προμηθευτές παραδίδουν πολύ μικρές ποσότητες λόγω περιορισμένων αποθεμάτων.

Το ελαιόλαδο γίνεται ακριβότερο από βδομάδα σε βδομάδα. Με τους παραγωγούς να πουλούν ακριβότερα από ποτέ και τις τιμές στο ράφι να εκτοξεύονται.

Για τη νέα σοδειά οι εκτιμήσεις είναι ακόμα πιο δυσοίωνες. Με παραγωγούς να έχουν ήδη αποφασίσει να πουλήσουν στα 9 ευρώ το λίτρο και την τιμή στο ράφι να ανεβαίνει στα 20. Ακριβότερα από ποτέ. Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην εικόνα του seleo.gr.

γ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!