Αγροτικά - Αλιεία

26/10/2023 - 19:42

Πληρώθηκαν οι επιλαχόντες νέοι γεωργοί στο Βόρειο Αίγαίο

Από σήμερα το μεσημέρι "τρέχει" σταδιακά η πληρωμή  των  επιλαχόντων νέων γεωργών (Υπομέτρο 6.1 - 3η Πρόσκληση) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τα χρηματικά πόσα έχουν εμφανιστεί στους δικαιούχους που έχουν δηλώσει λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς και τις επόμενες ημέρες θα πιστωθούν τα ποσά και σε όσους διαθέτουν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι με τη νέα τροποποίηση με αρ.πρωτ.1531/01-08-2023 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μετά από εκχώρηση 5.865.000 €  επιπλέον στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , εντάχθηκαν  στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες. 

Συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο  εντάχθηκαν 803 άτομα  με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 30.735.000,00.€.

 

 

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης είχε αναφέρει:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα καθότι στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών του Υπουργείου Ανάπτυξης η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου  ενέταξε το σύνολο των επιλαχόντων, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν επιπλέον πόροι στο νησί, οι οποίοι και θα αξιοποιηθούν αναλόγως. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουφέλο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν και στο θέμα αυτό, ώστε να μην μείνει εκτός προγράμματος κανείς»

Μοιράσου το άρθρο!