Άρθρα - Γνώμες

22/08/2023 - 20:54

Απογοήτευση στην παραλία Ερεσού....

Μια εμπειρία - προβληματισμός από τις διακοπές στο νησί μας....

της Ιωάννας Παυλάκη *

Η Ερεσός, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νησιού, δυστυχώς αποτελεί μια απογοήτευση για τον επισκέπτη σε επίπεδο υποδομών και εξυπηρέτησης. Είχαμε κλείσει δωμάτια για δυο βράδια σε δυο διαφορετικά ενοικιαζόμενα, τελικά μείναμε ένα βράδυ. Και στα δυο διαφορετικής ιδιοκτησίας δωμάτια οι συνθήκες ήταν από κακές έως άθλιες. Σουηδικό κρεβάτι, ντουζιέρα που ούτε ένα μωρό δεν χωράει, οριακά καθαρά, με air-condition να βρωμάει … τα ίδια ακριβώς που ήταν πριν 35 χρόνια δωμάτια, χωρίς να έχει πέσει ούτε ένα ευρώ για να τα φρεσκάρουνε έστω, και η τιμή τους 80 ευρώ το βράδυ! 80 ευρώ πληρώσαμε στην κοσμοπολίτικη Αντίπαρο με καινούργια όλα στο δωμάτιο να λάμπουν και αισθητική Κυκλάδων!

Επίσης, καλό το κίνημα της ξαπλώστρας αλλά θα πρέπει να γίνει και κίνημα του κάμπινγκ. Το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται από τον νόμο. Στην Ερεσό όμως όχι, με την ανοχή βέβαια της τοπικής κοινωνίας! Σκηνές στην περιοχή του ποταμού και στο τέλος της παραλίας, ελεύθεροι απολαμβάνουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα με κλειστές τις δημοτικές τουαλέτες. Όλα γίνονται στη φύση… γιατί αυτή είναι και η επιλογή ζωής μας. Για αυτό και στο βυθό υπάρχουν αρκετά άσπρα χαρτάκια & στους θάμνους όπως φαίνεται από την φωτογραφία. Και θέτω το ερώτημα γιατί δεν φτιάχνεται ένα δημοτικό κάμπινγκ αφού θέλετε τέτοιο τουρισμό; Για να μπορούμε και εμείς οι άλλοι να απολαμβάνουμε απλόχερα όλα τα καλά αυτά του τόπου! Πάλι θα αναφερθώ στην Αντίπαρο, που υπάρχει από τα πρώτα και οργανωμένα κάμπινγκ που βέβαια συνυπάρχει με τις βίλες και τον Τom!

Και δεν θα πω για την αγένεια των σερβιτόρων και στο πιο γνωστό μπαρ και στην καντίνα… συγνώμη φίλε δεν σου φταίμε εμείς άμα έχεις δουλειά και δεν έχεις πάρει ρεπό (κουβέντα που ειπώθηκε), βρες τα με τον εργοδότη σου. Ήμαρτον πια παραπονιούνται όλοι επειδή έχουν δουλειά … δουλειά που κρατά 2 μήνες, ούτε, το ξέρεις σεζόν πας να δουλέψεις… και άλλοι δουλεύουν στα γραφεία πάνω από 8 ώρες και μετά έχουν να γυρίσουν σπίτι να μαγειρέψουν να διαβάσουν τα παιδιά … κτλ.

Εν όψει δημοτικών εκλογών χαίρομαι που οι υποψήφιοι είναι τα περισσότερα νέα παιδιά, είμαι σίγουρη ότι θα δώσουν φρέσκο αέρα στο πιο ωραίο νησί που δυστυχώς θάβεται από τους ίδιους τους ανθρώπους της. Ένα νησί που τα προσφέρει όλα (μουσεία, παραλίες, ιστορία, φαγητό) στην πιο αυθεντική τους μορφή αλλά δυστυχώς χρειάζεται να γίνουν πολλά σε επίπεδο υποδομών και τουριστικής κουλτούρας.

* Η Ιωάννα Παυλάκη έχει καταγωγή από τη Μυτιλήνη και είναι συχνός επισκέπτης του νησιού μας

Μοιράσου το άρθρο!