Άρθρα - Γνώμες

11/10/2023 - 14:49

Άρθρο -"φωτιά" του Δ. Καπετανά για τις Περιφερειακές Εκλογές στο Βόρειο Αιγαίο

Παρέμβαση από τον Δημήτρη Καπετανά

ΕΚΛΟΓΕΣ 2ου γύρου ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Δεύτερος γύρος εκλογών Περιφερειαρχών, που με ευθύνη του Πρωθυπουργού κου Κυριακου Μητσοτάκη, έχουν μετατραπεί σε εκλογές πολιτικών διακυβευμάτων. Έχει τόσο θολώσει η διαχωριστική γραμμή Κράτους- κόμματος ΝΔ που κινδυνεύουν να μπουν σε δοκιμασια κεκτημένα ετών με μια κοινωνία να παρακολουθεί απαθής.

Πώς π χ να εξηγήσει κάνεις την καταχρηστική χρήση του χώρου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στην Μυτιλήνη,απ τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ για χρήση προεκλογικων συγκεντρώσεων του υποψήφιου Περιφερειάρχη της ΝΔ κου Αλκιβιάδη Στεφανή και μάλιστα με την παρουσία του Πρωθυπουργού, κύρηκα προεκλογικά του ορθού λόγου και του εκσυγχρονισμου;;;

Σε μέρες που τα προβλήματα των νησιωτων διογκώνονται με την αδυναμια της Κυβέρνησης για εφαρμογή μιας νησιωτικής πολιτικής, ο κόσμος παρακολουθεί κομματικές φιέστες στην καρδιά του στρατηγείου των νησιών κι όχι συσκέψεις και προβληματισμό με τους κοινωνικούς κι επαγγελματικους φορείς, για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα των νησιών.

Πως να σταματήσει η τιμή της βενζίνης και του πετρελαιου να φθάνει στα ύψη, πώς το λάδι εχει φθάσει να πουλιέται στα ύψη σε βάρος παραγωγών και καταναλωτων ,πως θα εφαρμοσθεί ένα αποτελεσματικό Μεταφορικό Ισοδύναμο και τόσα άλλα.

Δίπλα στον ήδη φορτωμένο καταυλισμό στις παριφες της πόλης, δεν βρίσκεται κανεις ν απαντήσει στις καταγγελίες για μια πλημμελή Μεταναστευτικη πολιτικη και πως τέλος θα εφαρμοσθεί μια αποτελεσματική πολιτική για τα νησιά που θα στηριξει την ασφάλεια τους και θα διασφαλισει την ίδια την μελλοντική ύπαρξη τους.

Ιδου λοιπόν τα πολιτικά διλήμματα στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ την Κυριακή στην κάλπη για εκλογή Περιφερειάρχη.

Ας αποφασίσουμε με νου και λογική, μετα απο μια πραγματική αξιολόγηση του σημερινού και του επίδοξου Περιφερειάρχη ,παρακάμπτοντας ρηχά και ξεπερασμένα, απ τα γεγονότα πια γύρω μας, ιδιοτελή κι αναληθή συνθήματα που έχουν εκτοξευθεί για τον σημερινό Περιφερειάρχη Καθηγητή κο Κώστα Μουτζουρη.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ε. ΚΑΠΕΤΑΝΑΣ πρώην ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!