Άρθρα - Γνώμες

17/08/2023 - 15:47

Γεια σας Πατριώτες μου! 15 ημέρες στο όμορφο νησί μας και με ενοχλεί....

Γράφει ο Βαγγέλης Κουρής

Γεια σας Πατριώτες μου!

Αφού πέρασα 15 υπέροχες μέρες στο όμορφο νησί μας θέλω να καταθέσω την αγωνία μου? Την αγανάκτηση μου? Τον θυμό μου? τη θλίψη μου? Πείτε το όπως θέλετε.

Με ενοχλεί το ότι μπαίνοντας στο λιμάνι υπάρχει το <<καλώς ήλθατε>> στα Τούρκικα στη Μαρίνα (οκ δική τους είναι) αλλά γιατί όχι και στα ελληνικά?

Με ενοχλεί ότι στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας πχ στα Ξαμπέλια δεν μπορεί να μην έχεις επαφή με τους δικούς σου……

Με ενοχλεί το ότι όπου και να πάω με καλωσορίζει και με χρεώνει η Τούρκικη τηλεφωνία welcome to Turkey?

Με ενοχλεί που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κυκλοφορία στους δρόμους με στροφές η μειωμένη ορατότητα. ΓΙΑΤΙ τα χόρτα σε πολλές περιπτώσεις βγαίνουν μέχρι τη μέση της λωρίδας( αμέλεια του ιδιώτη που έχει το χωράφι ή του δήμου )

Με ενοχλεί το ότι επιστέφοντας από το νησί θα πρέπει να αλλάξω…τα αμορτισέρ λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους πχ προκυμαία-Βενιζέλου…….

Με ενοχλεί το ότι δεν υπάρχει ένας ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος να ακούγεται σε όλο το νησί... ο ένας μικρής εμβέλειας ο άλλος όλη μέρα κάθε μέρα τα ίδια τραγούδια ενώ σε αντίθετη οι Τούρκικοι σταθμοί έχουν γεμίσει τα FM (Ερεσό και να πιάνει Τούρκικα? Δεν θα ήταν ωραίο να υπάρχει ένα ραδιόφωνο με εμβέλεια σε όλο το νησί το οποίο θα καλοσορίζει τους επισκέπτες, θα τους καθοδηγεί ,θα προβάλει τις ομορφιές του νησιού παραλίες,  μοναστήρια, φαγητό……..

όχι ρε πατριώτη ενοχλεί εμένα που είναι ο τόπος μου πόσο μάλλον ένα τουρίστα που έρχεται για πρώτη φορά.

Στις 18 Ιουνίου το LESVOS NEWS net ανάρτησε ανακοίνωση με τη οποία καλούσε τους οδηγούς να προσέχουν τους πρόσφυγες με τα ποδήλατα στον Καρά Τεπέ. Αυτό έγινε με παρέμβαση της (Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο) οι οποίοι θα έκαναν και διανομή σετ φωτισμού για ποδήλατα στους πρόσφυγες .Έμενα στις Ν.Κυδωνίες (Μπαλτζίκι) και κάθε βράδυ  έκανα τον δρόμο για Μυτιλήνη και επιστροφή .Οι πρόσφυγες με τα ποδήλατα κινούνται  στην αντίθετη κατεύθυνση και όσο για τα φωτάκια στα ποδήλατα όσο τα είδατε εσείς άλλο τόσο τα είδα και εγώ…και παρότι ήμουν ψιλιασμένος από το άρθρο, ένα βράδυ παραλίγο να γίνει το κακό.

Τέλος αν ενόχλησα κάποιους από τους προύχοντες ε.. ίσως κάτι να έκανα…..

Ευχαριστώ πολύ  για τη φιλοξενία.

Βαγγέλης Κουρής

Μοιράσου το άρθρο!