Άρθρα - Γνώμες

18/11/2017 - 05:32

Λέσβος: σταματήστε την τρομοϋστερία για τη βροχή

yle="text-align: justify;"> 

Ζήσαμε και στη Λέσβο χθες βράδυ Παρασκευή 17 Νοεμβρίου  , σε ΜΜΕ και social media, την τρομοϋστερία για τη βροχή.

 
Δεκάδες αναρτήσεις και δημοσιεύματα που μάλλον είχαν στόχο να τρομοκρατήσουν παρά να ενημερώσουν. Έφθασαν μάλιστα σε απίστευτα σημείο να «δίνουν» δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες:  «μίλησε ένας γνωστός μου με το Σάκη Αρναούτογλου και τις επόμενες ώρες θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα από Βατερά έως Σίγρι». Ας είναι καλά ο «γνωστός» και ο Σάκης που μας έδωσαν τις εμπιστευτικές πληροφορίες.  Και ασφαλώς όλο αυτό το σκηνικό συνοδεύτηκε με φωτογραφίες ή βίντεο που τις περισσότερες φορές ήταν από αρχείο…
 
Στο παιχνίδι της τροοϋστερίας για τη βροχή και τοπικοί άρχοντες με αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στα social media. 
 
Και όταν άρχισε να βρέχει να σου και φώτο και βίντεο με αστραπές με βροντές. Ζούμε τη βροχή περισσότερο μέσα από τα social media παρά στην πραγματικότητα. Θα φθάσουμε στο σημείο να βλέπουμε βροχή και να φοβόμαστε!  Ας ηρεμήσουμε.  Η βροχή αυτή τη στιγμή για τη Λέσβο είναι ευλογία. Ζήσαμε 6 μήνες έντονης ανομβρίας. Έχουμε ανάγκη από τη βροχή. Και μακάρι να βρέχει συνέχεια. 
 
Ασφαλώς και όσα έγιναν στην Αττική πριν από μερικές ημέρες αποτελούν μια ασύλληπτη τραγωδία που τα αίτια είναι γνωστά: ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο σε συνδυασμό με ανθρώπινες εγκληματικές παρεμβάσεις.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε όποιο άλλο μέρος βρέξει θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. 
 
Ας μην ξεχνάμε ότι η καταστροφή δεν μπορεί να προβλεφθεί…  Όσες φορές τα τελευταία χρόνια βγήκαν ανακοινώσεις στη Λέσβο για έντονα καιρικά φαινόμενα δεν έγινε τίποτα… Και όσες φορές έγινε η καταστροφή δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση.
 
Ψυχραιμία λοιπόν… Ναι στην ενημέρωση χωρίς κραυγές με βάση τα επίσημα δελτία καιρού της ΕΜΥ, ναι στους τοπικούς άρχοντες που κάνουν το αυτονόητο και λαμβάνουν μέτρα.
 
Όλα τα υπόλοιπα «υστερικά» ας τα αφήσουμε στην άκρη.  Κι ας μάθουμε να απολαμβάνουμε κάθε καιρό που είναι συμβατός με την εποχή του.  Το φθινόπωρο όταν βρέχει σημαίνει ότι έχουμε καλό καιρό!  Απλά πράγματα που μάθαμε στο Δημοτικό και μάλλον τα έχουμε ξεχάσει.

Μοιράσου το άρθρο!