Άρθρα - Γνώμες

20/08/2023 - 08:16

Να είσαι Νεοδημοκράτης στο Δήμο Μυτιλήνης.... Μεγάλη δυσκολία!

Το να είσαι Νοεδημοκράτης και να ψηφίζεις στο Δήμο Μυτιλήνης είναι θέμα! Είναι θέμα βεβαίως για όσους επιλέγουν να προσεγγίσουν τις δημοτικές εκλογές με απολύτως κομματικά κριτήρια. Βέβαια οι εκλογές (κυρίως οι δημοτικές) έχουν περισσότερα κριτήρια πέρα από τις κομματικές γραμμές. Ας σταθούμε όμως σ' αυτές...

Ας προσεγγίσουμε τις εκλογές στο Δήμο Μυτιλήνης με το κομματικό κριτήριο! 

Με δεδομένη την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να μην υπάρχει χρίσμα Δημάρχου στους μικρούς Δήμους ο κάθε Νοεδημοκράτης είναι ελεύθερος να επιλέξει τον ή την Δήμαρχο της καρδιάς του!  Κουφέλος, Χριστόφας και Τσιριγώτη είναι οι επιλογές.

Βέβαια για τους περισσότερους Νεοδημοκράτες οι επιλογές είναι δύο : ή Κουφέλος ή Χριστόφας!

Η φημολογία που υπάρχει, λέει ότι ο "θυμωμένος  Νεοδημοκράτης Κύτελης" θα τιμωρήσει τον  Νεοδημοκράτη Κουφέλο και τον Βουλευτή  της Ν.Δ. Χ. Αθανάσιου που τον στηρίζει. Και θα τον τιμωρήσει υποστηρίζοντας τον αντίπαλό του - μέχρι πριν μερικούς μήνες -  Παναγιώτη Χριστόφα. 

Το ερώτημα βεβαίως είναι πόσο μπορεί να τιμωρήσει ο Κύτελης τους Κουφέλου - Αθανασίου; Με άλλα λόγια πόσο κόσμο επηρειάζει πλέον ο νυν Δήμαρχος Μυτιλήνης ώστε να τον στρέψει υπέρ του Χριστόφα. 

Σημαντική λεπτομέρεια ότι στο συνδυασμό του Π. Κουφέλου υπάρχουν αρκετά στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Στρατή Κύτελη. Επομένως δυσκολεύει η εφαρμογή της "τιμωρίας".

Το επόμενο ερώτημα είναι πόσο εύκολα ένας  Νεοδημοκράτης θα ψηφίσει τον Π. Χριστόφα, ένα ψηφοδέλτιο που από τη σύνθεσή του στο μεγαλύτερό του ποσοστό έχει κεντροαριστερό χαρακτήρα. Αρκεί η όποια επιθυμία για "τιμωρία" να σου αλλάξει και τον ιδεολογικό προσανατολισμό; 

"Η εκλογή του Χρίστοφα είναι σίγουρη"  ανέφερε ο συνομιλητής  μας με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά. Πως κατέληγε σ' αυτό το συμπέρασμα; Έδινε το μισό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και όλα το ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Χριστόφα!  Ασφαλώς και η προσέγγιση είναι εντελώς αυθαίρετη! Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ (και στο Νόμο μας) καθιστά κάθε πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα ριψοκίνδυνη! 

Το ερώτημα τελικά  παραμένει για το πως θα συμπεριφερθεί μπροστά στην κάλπη  των δημοτικών εκλογών ο Νεοδημοκράτης; Ιδεολογία ή τιμωρία; 

Μεγάλη δυσκολία λοιπόν στο να είσαι Νεοδημοκρατής στο Δήμο Μυτιλήνης....

 

 

Γρηγόρης Δεϊλόγκος

Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!