Άρθρα - Γνώμες

15/06/2023 - 15:42

"Ο μεγαλύτερος ρατσισμός είναι απέναντι στον φτωχό"

γράφει ο Αχιλλέας Πεκλάρης

Ο πιο βασικός νόμος της ζωής και της φύσης είναι ο νόμος του ισχυρού: Ο πιο δυνατός κυριαρχεί πάνω στους πιο αδύναμους. Στα ζώα, στα πουλιά, στα φυτά και στους ανθρώπους.

Η Δημοκρατία και τα Δικαιώματα είναι οι προσπάθειές μας να ακυρώσουμε αυτόν τον βάρβαρο νόμο της ζούγκλας. Να μην μπορεί ο ισχυρός να ποδοπατάει τον αδύναμο. Τα αποτελέσματα είναι, δυστυχώς, πενιχρά.

Ο νόμος του ισχυρού ισχύει και αν θελήσεις (για οποιονδήποτε λόγο) να φύγεις από τη (οποιαδήποτε) χώρα σου και να πας να ζήσεις σε μια άλλη χώρα.

Αν έχεις 250.000 ευρώ και κάτι ψιλά για τα έξοδα (δηλαδή είσαι οικονομικά ισχυρός), αγοράζεις μια ωραιότατη golden visa στην Ελλάδα, έρχεσαι σαν κύριος με την οικογένειά σου και γίνεσαι αυτόματα EU resident και όλα καλά.

Αν, όμως, έχεις μόνο 5.000 ευρώ (δηλαδή είσαι οικονομικά αδύναμος), μπαίνεις σε σαπιοκάραβο και σκυλοπνίγεσαι στη Μεσόγειο με την οικογένειά σου - ή, στην καλύτερη, καταλήγετε σε μια σκηνή ενός άθλιου καταυλισμού και τρώτε άβραστο φακόρυζο και κλωτσιές από τους φύλακες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο ρατσισμός υποδαυλίζεται πάντα από τον φόβο.

Ο μεγαλύτερος φόβος του βολεμένου είναι η φτώχια.

Ο μεγαλύτερος ρατσισμός είναι απέναντι στον φτωχό.

Μοιράσου το άρθρο!