Αθλητικά

09/10/2017 - 06:38

2η αγωνιστική - Γ κατηγορία - Πρώτο τρίποντο για Αιολικό και Διαγόρα

Αιολικός και Διαγόρας πέτυχαν τις πρώτες τους νίκες στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

 


Χαλκίδα - Αιολικός 0-1

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο 20λεπτο η ομάδα της Χαλκίδας πλησίασε στο γκολ με τον Χαρτσιά να σημαδεύει το δοκάρι μετά από ωραία ατομική προσπάθεια. Ό,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι το πέτυχε η ομάδα της Μυτιλήνης που με κεφαλιά του Χρήστου στο 25' προηγήθηκε με 0-1.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα οι Ευβοιώτες είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, απείλησαν με ισοφάριση σε πολλές περιπτώσεις με τους Ανέστη και Θωμά με το 0-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε και τον Αιολικό να παίρνει το πρώτο του τρίποντo.
Στα αξιοσημείωτα, το γκολ αλά... Μαραντόνα του Μπλάνκο με το χέρι, το οποίο έγινε αντιληπτό από το διαιτητή και δεν κατακυρώθηκε.

Χαλκίδα (Αντώνης Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Στεργιάνος, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Θωμάς, Ντελέκος, Ταυταρίδης (90’ Βαλκάνος), Πολίτης, Κοσταντίνοφ (86’ Παλιάτσιος), Χρτσιάς (75’ Ανέστης), Μπλάνκο

Αιολικός (Γιάννης Πολλαετίδης): Γιώτας, Λάσπατζης, Νυφαδόπουλος, Τάχιας, Κεσίδης, Κριπιντίρης, Μουδούρογλου, Παληγεώργος, Χρήστου (88’ Πτηνόπουλος) , Μπουρούς (80’ Διακόρωνας), Λαμπράκης

Διαιτητής: Μιχαηλίδης Γεώργιος (Βοιωτία)

 

 

 Διαγόρας-Πανθηραϊκός 2-1

Μια νίκη που θα μνημονεύουν για τα επόμενα χρόνια οι φίλοι του Διαγόρα, πέτυχε σήμερα η ομάδα της Αγ. Παρασκευής, επικρατώντας με 2-1 του Πανθηραικού για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής.

Και αυτό καθώς ήταν η πρώτη στην κατηγορία αυτή, αλλά και μια νίκη που έδειξε πως ο Διαγόρας μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θα είναι στον 7ο όμιλο και θα παλέψει με αξιώσεις για να παραμείνει στην κατηγορία και μάλιστα εύκολα.

Στο κατάμεστο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής οι παίκτες του Πελέκη πήραν ώθηση από τους φιλάθλους τους που γέμισαν κάθε γωνιά και δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ωστόσο ένα λάθος του Ρόππα στο ξεκίνημα, ο οποίος δεν εκτίμησε καλά το σουτ φάουλ του Φαμπίνιο από το κέντρο, έφερε το 0-1 και την ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους.

Ωστόσο με ηγέτη τον Τζόρνταν, ο Διαγόρας έφτασε στην ισοφάριση στα μισά του ημιχρόνου, με κεφαλιά του Αχείμαστου μετά από φάουλ του Τζόρνταν, σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, ο Ρόππας σε 2-3 περιπτώσεις όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, ο Διαγόρας είχε και αυτός 1-2 καλές στιγμές και ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα μοιράζονταν από έναν βαθμό, στο 92ο ο Φιλιανός που είχε περάσει ως αλλαγή στο 85ο έκανε το 2-1 για τον Διαγόρα και χάρισε μια μοναδική νίκη στην ομάδα του.
 


Συνθέσεις:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Χρήστος Πελέκης): Ρόππας, Τοπάλι, Στάτης, Ρέτσος, Μέρο, Αχείμαστος, Λαζαρίδης (89′ Β. Παρέλλης), Τσομπανέλλης, Κωτάτης (68′ Κίστα), Τζόρνταν (82′ Φιλιανός), Κατσάμπας (90′ Σεφουλάι).

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Γιώργος Αρχοντάκης): Αθανασίου, Κωλέτσης (45′ Γκίκας), Ζέλιος, Ρεπετσάς, Μπίρης, Κεφαλάς, Φύτρος, Μάνιας (70′ Περιάλης), Ντούμος (88′ Λούκα), Παναγιωτόπουλος, Φαμπίνιο.

 

 

πηγες: sdna.gr/ lesvospost.com (Στρατής Τσιντώντας) / epsl.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!