Αθλητικά

23/12/2023 - 16:06

Αποχαιρετιστήριος αγώνας προς τιμήν του Γιάννη Ζεστού στο κλειστό της Νεάπολης στη Μυτιλήνη

Mέσα σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα παλιοί συμπαίκτες, προπονητές, παράγοντες και πολύς κόσμος, φίλοι του αθλήματος βρέθηκαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο κλειστό της Νεάπολης στον αποχαιρετιστήριο αγώνα προς τιμήν του Γιάννη Ζεστού, ο οποίος μετά από μια μακρά και επιτυχημένη πορεία πήρε την δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

 

Ο χαρισματικός αθλητής δόξασε το μπάσκετ της Λέσβου με τις ικανότητές του, πετυχαίνοντας πολλά επιτεύγματα, κυρίως με την φανέλα του Παπάδου Γέρας, κατακτώντας πολλούς τίτλους και ανόδους στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Ακόμη την περασμένη σεζόν πανηγύρισε το πρωτάθλημα με το Sports Club στην παρθενική συμμετοχή του συλλόγου σε επίπεδο ανδρών, ενώ για ένα διάστημα βρέθηκε στην γειτονική Χίο για λογαριασμό του ΒΑΟΛ με τον οποίο επίσης στέφθηκε πρωταθλητής. Με λίγα λόγια ο Ζεστός είναι γεννημένος πρωταθλητής, καθώς από τότε που εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Λέσβο δεν έχει χάσει ούτε ένα πρωτάθλημα. 

Τα χαμόγελα ήταν πολλά σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παπάδος Γέρας με τη συμμετοχή του Sports Club, αλλά και αθλητών από τη Χίο. Όλοι μαζί πρόσφεραν έναν ωραίο φιλικό αγώνα στον οποίο δεν έλειψαν τα πειράγματα προς τον Γιάννη Ζεστό, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος αλλά και περήφανος για όσα έχει πετύχει αγωνίστηκε και με τις δυο ομάδες, έχοντας συμπαίκτη αλλά και αντίπαλο τον αδερφό του Γρηγόρη, ο οποίος δεν μπορούσε να λείπει από την τελευταία παράσταση του Γιάννη στα παρκέ, πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, αφού συνεχίζει να προσφέρει στο μπάσκετ ως προπονητής μέσω των ακαδημιών του Sport Club.  

Για την ιστορία η Μικτή Παπάδου/Sports Club νίκησε την αντίστοιχη της Χίου με σκορ 70-67. Μάλιστα στην ανάπαυλα αυτού του ξεχωριστού φιλικού αγώνα πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός τριπόντων όπου νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Καλλιμανάς, περσινός συμπαίκτης του Ζεστού στο Sport Club.  

Από πλευράς Παπάδου Γέρας τον Γιάννη Ζεστό βράβευσε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Βασίλης Ανδριώτης. Ακόμη τιμητική πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος του Sports Club κ. Ευστράτιος Καραμβάλης, όπως και ο Γιώργος Ρεζνίκος από τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών. Επίσης εκ μέρους του ΒΑΟΛ τιμητική βράβευση απένειμε ο Μιχάλης Σουλίκας.

 

πηγη: 

https://nealesvou.gr/

Μοιράσου το άρθρο!