Εκπαίδευση

05/11/2023 - 08:22

Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης Σχολείο Πρεσβευτής! Τον Δεκέμβριο στο Στρασβούργο

Τελετή Βράβευσης στο πλαίσιο του Προγράμματος «EPAS: Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά το σχολ. έτος 2022-23

Τα Διπλώματα Συμμετοχής του Προγράμματος «EPAS: Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» επέδωσαν δύο εκπρόσωποι του εν λόγω προγράμματος, ο κ. Χάρης Κούντουρος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η κα Αικατερίνη Θεοφιλοπούλου, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δύο σχολείων της πόλης μας - του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Μουσικού Σχολείου.

Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, μέσα από πολλές, σημαντικές και επιτυχημένες δράσεις, άμεσα σχετιζόμενες με το πρόγραμμα, αξιολογήθηκε και πιστοποιήθηκε ως Σχολείο Πρεσβευτής.

Μαθητές  (Παρασκευή Κουγκούλιου, Μιχάλης Σαραντινός, Μυρτώ – Βαρβάρα Σωτηρχέλλη, Δημήτρης - Πατέστος Βουρνάζος, Αθανάσιος Κριαράς, Δημήτρης Γιαμουγιάννης, Ελπινίκη Κυπριωτέλλη, Μεταξία Αναστασίου, Παναγιώτης Βόμβας, Ευστράτιος Κουρασαντζής, Ευδοκία Κώτη, Ηρίννα Αδαμοπούλου), και  εκπαιδευτικοί (Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας, Δημήτριος Αϊβαλιώτης, Δημήτριος Μιχαλάκης, Μαριάνθη Καλλονιάτου, Χρυσαυγή Φωτεινού), με συντονίστρια την κα Ιουλία – Μαρίνα Σαράντου, εργάστηκαν μεθοδικά και έφεραν εις πέρας δραστηριότητες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Να σημειωθεί ότι, τρεις μαθητές με συνοδό την κα Σαράντου, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο συμμετοχής του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης σε ειδικό σεμινάριο για το Βραβείο Ζαχάρωφ, βραβείο που απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ελευθερία της σκέψης σε άτομα και οργανισμούς που αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Για το σχολικό έτος 2023-2024, το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης, ως σχολείο πρεσβευτής, με νέα ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών, σχεδιάζει και οργανώνει δράσεις που εμπίπτουν στα θεματικά πεδία του Προγράμματος «EPAS: Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

 

Μοιράσου το άρθρο!