Κοινωνία

10/10/2015 - 07:18

15 Νοεμβρίου η Γιορτή του Κάστανου στην Αγιάσο

Σ

το πλαίσιο της χθεσινή συνεδρίασης (09/10/2015) του Τοπικού Συμβουλίου Αγιάσου συζητήθηκε και το θέμα της διοργάνωσης της φετινής (12ης) Γιορτής Κάστανου στην Αγιάσο. Παρόντες, εκτός από τους τοπικούς συμβούλους Μιχάλη Ευαγγελινό (Πρόεδρο), Στρατή Μαγλογιάννη, Γιώργο Ξενέλη, Κατερίνα Μαϊστρέλη, ήταν και ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου-Πλωμαρίου Εμμανουήλ Αρμενάκας, ο δημοτικός σύμβουλος Προκόπης Τσαμπλάκος και οι κάτωθι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων: Κλεάνθης Κορομηλάς και Παναγιώτης Μ. Κουτσκουδής (Αναγνωστηρίου Αγιάσου), Γιάννης Σκλεπάρης (Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου), Δημήτρης Στεφανής (τέως Αγροτικού Συλλόγου Αγιάσου), Γιώργος Λεβέντης (Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου), Παναγιώτης Καπάτος (Συλλόγου Καβαλαρέων Αγιάσου), Στρατής Β. Σκλεπάρης (Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάσου).

 
Ομόφωνα εκφράστηκε η βούληση να διοργανωθεί και φέτος η Γιορτή Κάστανου την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 (στις 8 Νοεμβρίου είναι τα Ελευθέρια της Μυτιλήνης  και η γιορτή των Ταξιαρχών), ορίστηκαν η (άτυπη) Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής, από εκπροσώπους όλων των παρόντων τοπικών φορέων, καθώς και επιμέρους επιτροπές κατά τομέα δράσης, συζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις για την είσπραξη της επιχορήγησης του Δήμου Λέσβου, που θα περιλαμβάνει και την εξόφληση των απλήρωτων από πέρυσι καστανοπαραγωγών.
 
Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασιστεί ποιος τοπικός φορέας θα είναι ο αποδέκτης της επιχορήγησης, οπότε την προσεχή Δευτέρα ο κ. Αρμενάκας θα θέσει το θέμα της χρηματοδότησης της Γιορτής στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λέσβου. Η επόμενη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Αναγνωστήριο Αγιάσου με αντικείμενο τη μεθόδευση των παραπέρα ενεργειών (αναζήτηση χορηγών Γιορτής και χορηγών Οργάνωσης, εξασφάλιση 2 τόνων κάστανων για τη δωρεάν διάθεσή τους στον κόσμο, οργάνωση παράπλευρων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Γιορτής κλπ).
 
 
 
Διαβάστε επίσης το δημοσίευμα του Lesvosnews.net πριν απο μερικές ημέρες:  Θετική εξέλιξη για τη Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο
 
 
(ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Κουτσκουδή για την ενημέρωση) 

Μοιράσου το άρθρο!