Κοινωνία

30/09/2015 - 20:15

Θετική εξέλιξη για τη Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο

Μετά τη χθεσινή ανάρτησή μας με θέμα «Ακόμα απλήρωτοι…» και την άμεση δημοσιοποίησή της στο lesvosnews.net απ' όπου το πληροφορήθηκε η Δημοτική Αρχή, μίλησα με τη Γραμματεία του Δημάρχου Λέσβου η οποία μού μετέφερε τη βούληση του κ. Δημάρχου για χρηματοδότηση της φετινής Γιορτής με ποσό τέτοιο που θα καλύπτει και τις περσινές εκκρεμότητες (κάλυψη μέρους των εξόδων της φετινής διοργάνωσης, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί, και πληρωμή των καστανοπαραγωγών, που παραμένουν απλήρωτοι από πέρυσι). Για το σκοπό αυτό θα επιχορηγηθεί κάποιο τοπικό σωματείο της Αγιάσου, το οποίο στη συνέχεια θα μεριμνήσει για την πληρωμή των διάφορων δικαιούχων.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη και ευχαριστούμε προκαταβολικά τον κ. Δήμαρχο Λέσβου για την άμεση ανταπόκρισή του στο αυτονόητο αίτημα των παραγωγών μας.

Σήμερα ενημέρωσα σχετικά τον κ. Μιχάλη Ευαγγελινό, Πρόεδρο της Τ.Κ. Αγιάσου του Δήμου Λέσβου, ο οποίος (μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου θα μεταβεί τις επόμενες μέρες) θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγιάσου (προγραμματίζεται για το επόμενο Σάββατο, 10-10-2015), με θέμα την οργάνωση της φετινής Γιορτής Κάστανου.

Στη συνεδρίαση, ως είθισται, θα κληθούν και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται κάθε χρόνο στη συνδιοργάνωση της Γιορτής (Αναγνωστήριο Αγιάσου, Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου, Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου κλπ).

Ευχαριστούμε θερμά όσα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέδειξαν το θέμα και ιδιαίτερα το φίλο και συγχωριανό Γρηγόρη Δεϊλόγκο για την άμεση ανάδειξή του σε πρωτοσέλιδο θέμα στη χθεσινή αρχική σελίδα του lesvosnews.net.

Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους φίλους του facebook που με τις κοινοποιήσεις τους, τα σχόλιά τους, τα like τους συνέβαλαν στο να αποκτήσει ευρύτερη δημοσιότητα το ζήτημα. Εύχομαι να ξεπεραστούν τα πρακτικά ζητήματα και όλοι μας να χαρούμε και φέτος μια ακόμα όμορφη Γιορτή Κάστανου στην ορεινή Αγιάσο.

 

Παναγιώτης Κουτσκουδής

 

------------------

Διαβάστε εδώ τη χθεσινή ανάρτηση στο Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!