Κοινωνία

12/11/2018 - 15:11

Απεβίωσε ο Ελευθέριος Τρύφων - Η επιθυμία της οικογένειας - Ανακοίνωση Αιολικού

Απεβίωβε σε ηλικιά 89 ετών ο Ελευθέριος Τρύφων, γνωστός επιχειρήματιας  με τεράστια κοινωνική προσφορά εντός και εκτός νησιού. Στη Λέσβο ο Ελευθέριος Τρύφων και τα παιδιά του Θεόδωρος και Παναγιώτης ήταν γνωστοί για τη μεγάλη τους αγάπη και προσφορά στην ομάδα του Αιολικού.

Ενημέρωση από την οικογένεια:

Κ Η Δ Ε Ι Α

ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ Σύζυγο , Πατέρα , Αδελφό & Παππού

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΤΡΥΦΩΝ Ετών 89 Κ

Κηδεύουμε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 και ώρα : 3:30 από τον Ιερό Ναό ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Η ΣΥΖΥΓΟΣ Πηνελόπη

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Θεόδωρος & Ζωή Παναγιώτης & Έβελυν

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ Στυλιανός

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ Ελευθέριος , Δημήτρης , Στέλιος Μιχάλης , Κωνσταντίνος

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΕΡΜΗ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΛΕΣΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ: GR 7301104150000041554550065

 

-------

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΕΠΣ Αιολικόςαναζητεί τις λέξεις για να αποχαιρετίσει τον Ελευθέριο Τρύφων, ο οποίος υπήρξε υπόδειγμα κοινωνικής δράσης και ανιδιοτελούς προσφοράςπρος τον συνάνθρωπο και προς τον τόπο του. Ο Αιολικός έχασε ένα σεβαστό μέλος της οικογένειάς του και το πένθος είναι βαρύτατο.

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γριππιώτης Σταύρος

 

-----

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ  ΞΑΦΝΙΚΟ ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΡΥΦΩΝ

 

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέσβου  συντάσσει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Αποτίνοντας  φόρο τιμής στον εκλιπόντα, Λευτέρη Τρύφων, ο οποίος υπήρξε εκλεκτό μέλος όχι μόνο της Λεσβιακής αλλά και της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και διακρίθηκε για την οξυδέρκειά του στο επιχειρείν και την πρωτοποριακή του δράση.
Αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στον άνθρωπο που αν και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες απλώνονταν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ποτέ δεν ξέχασε την γενέθλια γη του την αγαπημένη μας Λέσβο στην οποία  πρόσφερε πολλαπλά και αθόρυβα.

                                               Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι  

Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του εκλιπόντος
Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου
Να προβεί στην ονοματοδοσία οδού προς τιμή της προσφοράς του εκλιπώντος

 

-----------

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΤΡΥΦΩΝ

   
Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ελευθερίου Τρύφωνα, ενός σπουδαίου ανθρώπου, και κλασσικού Λέσβιου οικογενειάρχη.
Η ευγένεια του χαρακτήρα του, το ήθος και η εντιμότητά του, οι χριστιανικές αρετές του και η πολυσήμαντη προσφορά του στην κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ζωή της Λέσβου, που τόσο αγαπούσε, τον καταξίωσαν στην συνείδηση των πολιτών, πέρα από τις συμβατικές κοινωνικές παραδοχές.
Το έργο και τη ζωή του κληροδότησε, ως παρακαταθήκη, στα παιδιά του Θοδωρή και Παναγιώτη, τα οποία, εμφορούμενα από τις ίδιες αρχές και αξίες, συνεχίζουν το έργο του.
Η Λέσβος τον αγάπησε και τον τιμά.

Μοιράσου το άρθρο!