Κοινωνία

14/04/2024 - 17:49

Ενήλικα στελέχη των Προσκόπων της Λέσβου με γνώσεις που σώζουν ζωές

Με γνώσεις που σώζουν ζωές Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες των ενήλικων στελεχών των Προσκόπων της Λέσβου, από τα στελέχη του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών με τη συμμετοχή των ενήλικων των ενήλικων στελεχών της Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο πραγματοποίησε στη Μυτιλήνη το Σαββάτο 13 Απριλίου η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Τα ενήλικα στελέχη των Προσκόπων της Λέσβου εκπαιδευτήκαν στις πρώτες βοήθειες, από του πλέον καταλλήλους για αυτό, τους διασώστες του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, οι οποίοι από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στις προσκοπικές εγκαταστάσεις. Σκοπός ένα ασφαλές και ποιοτικό προσκοπικό πρόγραμμα για όλους.

Πλέον οι συμμετέχοντες γνωρίζουν να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση πνιγμού με την λαβή heimlich, να πραγματοποιούν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και να χρησιμοποιούν αυτόματο απινιδωτή κι όλα αυτά μαζί με ένα πλήθος άλλων γνώσεων με τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σε πρώτο βαθμό διαφορά περιστατικά που μπορεί να υπάρξουν στη διάρκεια του προσκοπικού προγράμματος στη φύση αλλά και στην καθημερινότητα του κάθε ενήλικου Προσκόπου που μπορεί να σπεύσει να βοηθήσει το συνάνθρωπο του.

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου, ευχαριστεί το Γιώργο Καυλακώνη, διευθυντή του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης αλλά και όλη την εκπαιδευτική ομάδα για την πολύ καλή συνεργασία, τον άμεσο συντονισμό και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν για την οργάνωση αυτής της πολύ ουσιαστικής δράσης.

 

δδδδδδδδδ

σσσσσ

Μοιράσου το άρθρο!