Κοινωνία

19/06/2014 - 08:08

Επιστολή καταπέλτης από τον Αρχιπυροσβέστη Τζαναβάρη Χριστόφα - Σιωπούν για το 80% της αναπηρίας του

trong>Ο Αρχ/στης Τζαναβάρης Χριστόφας

Προς : το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου.
Κοιν/ση :Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων – Μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου
ΘΕΜΑ: «Επιστολή στο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ »


Επιθυμώ η επιστολή μου αυτή όπως διαβαστεί από τον πρόεδρο ή το γραμματέα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου στο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.
α) όπως αποσπαστεί ψήφισμα συμπαράστασης,
β) όπως επιδοθεί σε όλους τους αρμοδίους φορείς,
γ) όπως αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς ενημέρωση των μελών.
Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία μου, όπως στεφθεί με επιτυχία το ετήσιο τακτικό πανελλαδικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, επ' ωφελεία του Πυροσβεστικού Σώματος και των εργαζομένων πυροσβεστών σ' αυτό.
Σε μια εποχή που τα διοικητικά συστήματα μεταβάλλονται με ραγδαίους ρυθμούς και οι πολίτες αξιώνουν υπηρεσίες ποιότητας, το συνδικαλιστικό κίνημα έχει χρέος να αφουγκράζεται τα αιτήματα, να ανοίγει συνεχώς νέους δρόμους, να μετέχει στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να συνεργάζεται με όλους τους φορείς και να συμβάλλει σε κάθε πραγματικά αναπτυξιακή προσπάθεια.
Για μένα είναι αδιανόητο η δραστηριότητα του συνδικαλιστικού κινήματος να περιορίζεται μόνο στα στενά συνδικαλιστικά πλαίσια. Ο συνδικαλισμός πρέπει να βγει προς τα έξω, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να γίνετε αποδεκτός από τους πολίτες και τους φορείς. Έργο του είναι να επιβλέπει και να επιτηρεί αν οι συνθήκες εργασίας είναι κατάλληλες, αν τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας και τυχόν παραλήψεις να αναφέρονται αρμοδίως.
Τέλος ο συνδικαλισμός οφείλει να είναι ανθρωποκεντρικός. Κέντρο του πρέπει να είναι ο άνθρωπος, ως ανεπανάληπτη μονάδα στον κόσμο της δημιουργίας.
Για να επιτύχει αυτά όμως ο συνδικαλιστής οφείλει και πρέπει να είναι αμερόληπτος ακομμάτιστος, μέσα του να καίει η φλόγα της προσφοράς στο συνάνθρωπο του και να μην επιδιώκει μέσω του συνδικαλισμού να πετύχει αξιώματα και ιδιοτελή συμφέροντα.
Δεν σκοπεύω με την παρούσα επιστολή να σας εξιστορήσω το τι έπαθα στην εκπαίδευση στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σας έχω αποστείλει δυο επιστολές στις 15/09/2013 και στις 4/11/2013 οπότε είστε πλήρως ενημερωμένοι για το ατύχημα μου. Και οι δυο επιστολές μου σκόπευαν αφενός να ενημερωθούν οι συνάδελφοι μου πυροσβέστες και αφετέρου οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, με σκοπό την αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων οφειλόμενα στις παραλήψεις της υπηρεσίας. Πρέπει δε να σας αναφέρω, ότι οι αεροσυμπιεστές και οι φιάλες των αναπνευστικών συσκευών ακόμη και σήμερα, λόγο της αδιαφορίας των πάντων κρύβουν σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των συναδέλφων πυροσβεστών. Φιάλες αναπνευστικών συσκευών σε έλεγχο από ειδικό κέντρο των Αθηνών κρίθηκαν σε ποσοστό 70% επικίνδυνες και ακατάλληλες προς χρήση και αεροσυμπιεστές που παρέλαβαν οι υπηρεσίες στις αρχές της δεκαετίας του 1990 πιστοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013, μητρώα ανύπαρκτα, πιστοποιήσεις ανύπαρκτες, άγνοια του τρόπου χρήσης, έλλειψη οδηγιών χρήσης και συντήρησης.
Σκοπός μου είναι με αυτή την επιστολή να συνεγείρω συνειδήσεις τόσο των συνδικαλιστών, όσο και των αρμοδίων παραγόντων μήπως και σταματήσει εδώ αυτή η αδιαφορία, ώστε να μην υπάρξουν και άλλα θύματα - πυροσβέστες.
Κύριοι εγώ καταστράφηκα. Έχασα το πιο πολύτιμο αγαθό, την υγεία μου. Είμαι πατέρας δυο παιδιών και δεν είμαι σε θέση να μεγαλώσω τα παιδία μου, όπως θα ήθελα.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης που με έστειλαν να εκπαιδευτώ στο χώρο της άσκησης , υπήρξαν τόσες ελλείψεις, που τόσο εγώ, όσο και οι άλλοι εκπαιδευόμενοι Έλληνες και Κύπριοι πυροσβέστες οδηγηθήκαμε ως πρόβατα επί σφαγήν.
Ποιός ευθύνεται;

  • Από ποιόν να ζητήσω εξηγήσεις;
  • Απευθύνθηκα σε εσάς, στο συνδικαλιστικό μου όργανο και εσείς κωφεύσατε, ούτε μια επιστολή συμπαράστασης δεν μου αποστείλατε.
  • Εύλογα λοιπόν μου γεννιούνται κάποια ερωτήματα:
  • Μήπως μπορείτε να μου πείτε, γιατί συστάθηκε ο συνδικαλισμός;
  • Τι τελικά εκπροσωπείτε;
  • Τους συναδέλφους ή προσβλέπετε σε κομματικά οφέλη, και αδρανείτε μήπως και βλάψετε τους ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες;

Εγώ ότι ήταν να κάνω το έκανα. Η δική σας όμως αδιαφορία υπήρξε παροιμιώδης.
Μέχρι και σήμερα συνεχίζω να έχω σοβαρά προβλήματα υγείας, με ποσοστό αναπηρίας 80%.
Ποιος εγγυάται ότι αυτό που έπαθα εγώ δεν θα συμβεί και σε άλλους συναδέλφους του πυροσβεστικού σώματος;
Όσο για σας, τους δήθεν συνδικαλιστές, να υποβάλλετε τις παραιτήσεις σας, γιατί το έργο που επιτελείτε βαθμολογείται λίαν επιεικώς κάτω του μηδενός.

Αρχιπυροσβέστης Τζαναβάρης Χριστόφας

 


Διαβάστε από το αρχείο του Lesvosnews.net

Πυροσβέστης από τη Μυτιλήνη κατέληξε με ποσοστό αναπηρίας 80% μετά από άσκηση!

«Θάβουν» την ΕΔΕ για τον πυροσβέστη από τη Λέσβο που κατέληξε με αναπηρία 80% μετά από άσκηση – Νέα ερώτηση ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο!