Κοινωνία

09/10/2016 - 07:57

Η αλήθεια για το λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης... "εχθρός" 8 ορφανά προσφυγόπουλα

yle="text-align: justify;">Μερίδα γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου το μεσημέρι της Παρασκευής προχώρησε σε μια ακραία, παράνομη και προκλητική ενέργεια.

Έβαλαν δικό τους λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης ώστε να αποτρέψουν την φοίτηση 8 προσφυγόπουλων από την ερχόμενη Δευτέρα . Είχε προηγηθεί σειρά μηνυμάτων από μεδίδα γονέων στα τοπικά ΜΜΕ  της Λέσβου που τους καλούσαν να έρθουν με κάμερα στο σχολείο τους και να καταγράψουν το συμβάν….
Το λουκέτο μπήκε και… το βίντεο παίζει από χθες σε όλη την Ελλάδα.  Ελπίζουμε το βίντεο να το δουν και οι αρμόδιες αρχές.
Ποια είναι όμως η αλήθεια.
Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Ηλία Μαράβα στην ΕΡΤ Αιγαίου  τα οκτώ παιδιά προσφύγων τα οποία επρόκειτο να ενταχθούν στο 8ο Δημοτικό είναι από οικογένειες που φιλοξενούνται στην δομή των κατασκηνώσεων του πρώην ΠΙΚΠΑ. Πρόκειται για οικογένειες που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες και περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πολλά παιδιά έχουν χάσει κάποιο γονιό τους ή και αδέρφια τους στις εμπόλεμες ζώνες από τις οποίες προέρχονται. Αξίζει να τονιστεί ότι στο ΠΙΚΠΑ υπάρχει καθημερινά γιατρός και νοσηλευτής.
Τα περισσότερα από αυτά είναι ηλικίας δημοτικού και βρίσκονται στο ΠΙΚΠΑ για αρκετούς μήνες. Έχουν ήδη πάρει μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και καθημερινά παίζουν με παιδιά εθελοντών και παιδιά της περιοχής χωρίς να έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.
 
Στην έλλειψη ενημέρωσης και όχι σε ουσιαστικούς λόγους οφείλεται η αντίδραση των γονιών διαπιστώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Μαρία Κουρδουσά. Η ίδια είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: “Κανείς από εμάς δεν διαφωνεί να έρθουν τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο μας. Για πολλά χρόνια φοιτούν εδώ δεκάδες παιδιά μεταναστών και δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αυτό που ζητήσαμε είναι να μας ενημερώσουν για το τι ακριβώς θα γίνει και να ξέρουμε πως όλα τα παιδιά θα είναι με τα χαρτιά τους και εμβολιασμένα. Δε σας κρύβω πως έχω στενοχωρηθεί με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση και θέλω να γίνει άμεσα ενημέρωση από τους αρμόδιους προς τους γονείς για να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία. Γνωρίζω καλά πως είναι παιδιά που έρχονται από πόλεμο και έχουν στερηθεί πάρα πολλά. Ανυπομονούν να πάνε στο σχολείο και έχουν το δικαίωμα να ζήσουν μια ζωή σαν όλα τα παιδιά. Η ανησυχία των γονιών του σχολείου είναι εύλογη ως ένα βαθμό και θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινηθούν γρήγορα και κάνουν την απαραίτητοι ενημέρωση”.  (  up date διάβαστε εδώ για την παραίτηση της Προέδρου )
Ντροπή και απογοήτευση για την εξέλιξη δήλωσε ο Νίκος Καραμάνος, του οποίου το παιδί φοιτά στο 8ο Δημοτικό. “Το παιδί μου στο μάθημα των θρησκευτικών διδάχτηκε το “Αγαπάτε Αλλήλους” και ως καλοί χριστιανοί οφείλουμε αυτό να το κάνουμε πράξη. Αναρωτιέμαι τι θα πουν στα παιδιά τους όλοι αυτοί που έκλεισαν το σχολείο; Τι μάθημα θα τους δώσουν τη Δευτέρα; Αισθάνομαι ντροπή και απογοήτευση διότι κάποιοι στη γειτονιά μας ξεχνούν πως είναι και οι ίδιοι με παππούδες πρόσφυγες. Ζω σε μία χώρα που το δικαίωμα στη μάθηση είναι ιερό και για όλους. Τη Δευτέρα αν το παιδί μου δεν πάει σχολείο θα χάσω το μεροκάματό μου. Για όλα αυτά θα απευθυνθώ στις αρχές και ας αναλάβουν ευθύνες όσοι έχουν”, είπε ο κ. Καραμάνος.
 
 
-----------
 
 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!