Κοινωνία

15/02/2019 - 06:25

Λιτάνεια αγάπης στη Μυτιλήνη

Μ

ε την καθιερωμένη πλέον λιτανεία των λειψάνων Αγίου Βαλεντίνιου  και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατός αέρας) ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου.
Στη λιτάνευση συμμετείχαν και μετανάστες – πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου κρατούσαν 4 καθολικοί πρόσφυγες από την Αφρική.
Ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αιγαίου κ. Νικόλαος σε μήνυμά του τόνισε ότι η Λέσβος έχει δείξει τόσα δείγματα ανθρωπιάς και κάλεσε να είναι «αληθινοί άνθρωποι παρά τις όποιες δυσκολίες της ζωής»


Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι τα οστά του προστάτη των ερωτευμένων και συμβόλου τους διεθνώς, βρίσκονταν από το 1907 στην καθολική εκκλησία των Φραγκισκανών στην Λέσβο.

Το διάστημα από το 1990 έως και το 2013 τα λείψανα του Αγίου μεταφέρονται στην Αθήνα και σε άλλες καθολικούς ναούς του Αιγαίου καθώς στην εκκλησία των Φραγκισκανών εκτελούνταν εργασίες για την συντήρησή της.

Με την αποπεράτωση των εργασιών και την ολοκλήρωση της εκκλησίας τα λείψανα επιστρέφουν και πάλι στην Λέσβο.

Μέρος των λειψάνων του μεταφέρθηκε κατά καιρούς στη Ρώμη ενώ το μεγαλύτερο μέρος παραμένει στο νησί.

Κάθε χρόνο το νησί της Λέσβου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τιμά τον άγιο με εκδηλώσεις, τόσο φορέων όσο και του Δήμου.

Μοιράσου το άρθρο!