Κοινωνία

06/01/2024 - 08:12

Λουκά βιάστηκες να "φύγεις"... Θρήνος στη Λέσβο για τον 20χρονο

Καλό "δρόμο" Λουκά...

Συγκλονισμένη παραμένει η Λέσβος από τον θάνατο του 20χρονο Λουκά Βακάλη και ιδιαίτερα ο Μεσότοπος. Ο Λουκάς ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία βύθισε σε πένθος ένα ολόκληρο χωριό.  Τα άλογα και η θάλασσα ήταν οι μεγάλες αγάπες του Λουκά. 

 

Ο Νεκτάριος Βακάλης από την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής - ΟΛΣΑ γράφει και τον αποχαιρετά με ένα ξεχωριστό τρόπο:

Λουκά, μικρανιψιέ βιάστηκες να "φύγεις"...

Δυστυχώς η ζωή για σένα ήταν πολύ γρήγορη, όπως την αγαπούσες...

Σήμερα το βράδυ της παραμονής των Θεοφανείων τελέστηκε η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και σε λίγες ώρες θα αγιαστούν τα ύδατα....αυτά που και συ αγαπούσες όπως όλοι οι Μεσοτοπίτες...

Τις μεγάλες ώρες όμως που περνούν οι γονείς σου, δε θα μπορέσει ο Φωτισμός να τους γιατρέψει τον πόνο...και τη στιγμή της Βάπτισης, όταν κατέβηκε το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεριού και ακούσθηκε φωνή εξ ουρανού όπως καταγράφεται και από τον Μάρκο και τον Ματθαίο αλλά και τον Λουκά, που φέρεις το όνομά του, εκείνοι θα σκέφτονται τον δικό τους Υιό τον αγαπητό...που δε θα ξαναδούν...

Λουκά, τα κάλαντα των Φώτων που ακούστηκαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα σε μια τους άλλη λιγότερη συνηθισμένη εκδοχή λένε...

...Πέντε κρατάνε τ’ άλογο και δέκα την ασκάλα,

και δεκαοχτώ παρακαλούν βρ’ αφέντη μ’ καβαλίκα.

Καβαλικεύεις χαίρεσαι, πεζεύεις καμαρώνεις,

κι όπου πατήσει τ’ άλογο πηγάδια φανερώνει,

πηγάδια πετροπήγαδα, κι αυλές μαρμαρωμένες...

Καλό "δρόμο" Λουκά...

 

 

 

Συγκλονιστική  και η ανάρτηση από τον  Μάνο Κωνσταντιδέλλη ( Δ/ντης του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου) για τον 20χρονο Λουκά 

"Σήμερα χάσαμε από την οικογένεια μας την ράτσα μας από το σόι μας τον Λούκα Βακαλη !

Πήρε το δρόμο τον αγγέλων το γελαστό μας το παιδί!!

Ο δικός μας Λούκας θα τελείωνε την θητεία του και σε λίγες μέρες θα έπιανε δουλειά ως Α τυροκομος στο νέο τυροκομειο του Συνεταιρισμου μας αυτό είχε σπουδάσει!!

Σήμερα κλαίει ο  Μεσοτοπος, κλαίει η γειτονιά , κλαίει η ψυχή και η καρδιά μάς κλαίει!!!

Δεν υπάρχουν λόγια!!"

 

 

Η ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου :

"Σήμερα (σσ Παρασκευή -5/01) όλοι μας, ο Δήμος μας, η Δυτική Λέσβος, θρηνούμε την απώλεια ενός ακόμα νέου παιδιού μας, που άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον αβάσταχτο αυτό πόνο στους οικείους του παιδιού μας.

Ας είναι όμως η τελευταία φορά που το κάνουμε αυτό!

Ας είναι η τελευταία φορά που πρέπει να πούμε τα αυτονόητα για την προσοχή μας στην οδήγηση και τους δρόμους μας που πρέπει να βελτιώσουμε.."

-----

Η αρχική δημοσίευση: 

Θανατηφόρο τροχαίο στα Παράκοιλα

Με μια ανείπωτη τραγωδία ξεκίνησε η σημερινή μέρα (σσ Παρασκευή 5/1) , με το θάνατο ενός 20χρονου νέου έξω από το χωριό των Παρακοίλων.  To δυστύχημα σημειώθηκε στο 11ο χιλιόμετρο Παρακοίλων – Καλλονής.

Λίγο πριν τις 06:00 το πρωί Ι.Χ. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από έναν 20χρονο φαντάρο με καταγωγή από τον Μεσότοπο, για αδιευκρίνιστες συνθήκες έφυγε της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Η σύγκρουση είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Το συμβάν βύθισε στο πένθος τον Μεσότοπο.

 

H ανακοίνωση από την Αστυνομική Δ/νση:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής διενεργείται προανάκριση για οδικό τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα σήμερα (05-01-2024), στο οδικό δίκτυο Καλλονής – Άγρας στη Λέσβο. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο οδηγούμενο από άνδρα (ελληνικής υπηκοότητας), εκτράπηκε της πορείας του, προσέκρουσε σε κράσπεδο και σε κολώνα ηλεκτροδότησης και ανατράπηκε εκτός οδοστρώματος, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται

 

Η ανακοίνωση από το ΓΕΣ:

Ο στρατιώτης Λ.Β., 20 ετών, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα της Λέσβου, τραυματίστηκε θανάσιμα συνέπεια τροχαίου δυστυχήματος κατά την έξοδό του, τις πρωινές ώρες σήμερα, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Μοιράσου το άρθρο!