Κοινωνία

05/01/2024 - 08:54

Ο Φλώρος σε ρόλο …Κολοκοτρωναίων: Καβάλα παν στην εκκλησιά

Ο Φλώρος σε ρόλο Κολοκοτρωναίων: Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε, καβάλα παίρν’ αντίδερο απ’ του παπά το χέρι.

«Καβάλα τρώνε το ψωμί, καβάλα πολεμάνε,

καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε,
καβάλα παίρν’ αντίδερο απ’ του παπά το χέρι.»

Αυτά λέει το δημοτικό τραγούδι για τους Κολοκοτρωναίους. Οι Κολοκοτρωναίοι βέβαια είχαν λόγους να πηγαίνουν παντού καβάλα, ακόμη και στην εκκλησιά, λόγω της συμμετοχής τους στην επανάσταση.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Φλώρος ποιον λόγο έχει άραγε να κάνει κάτι ανάλογο στη σύγχρονη εποχή; Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η επίσκεψη του στρατηγού Φλώρου σε μονάδες στα Δωδεκάνησα, την Χίο, τη Σκύρο και τη Λέσβο.

Στην σχετική ανακοίνωση, που συνοδεύεται από 52 (!) φωτογραφίες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αναφέρεται:  «Κατά την παραμονή του στην Λέσβο επισκέφθηκετην Ιερά Μονή των
Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο».

Πιο διαφωτιστικό όμως είναι δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Νέα της Λέσβου» το οποίο αναφέρει:

Ο κ. Φλώρος έφτασε από τη Χίο με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης απογειώθηκε ξανά μετά τις 15:00 για να προσγειωθεί λίγο αργότερα στην περιοχή του Μανταμάδου ώστε να προσκυνήσει τη θαυματουργεί εικόνα του Αρχαγγέλου και να δεχτεί την ευλογία από τους ιερείς προσκυνήματος, παρουσια του Δημαρχου Ταξιάρχη Βέρρου.

Όπως φαίνεται δεν ήταν μόνο αυτό. Από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει η ιστοσελίδα, φαίνεται ότι ο στρατηγός Φλώρος δώρισε και ένα ζεύγος χρυσά γαλόνια του στη Μονή, σε πολυτελή κασετίνα, στην οποία αναφέρεται φυσικά και το όνομά του.

 

Προφανώς ο Αρχάγγελος δεν έχει ανάγκη τα γαλόνια του στραγητού. Μάλλον ο στρατηγός είχε ανάγκη να φαίνονται τα γαλόνια του ανάμεσα στα δώρα προς τον Αρχάγγελο.

Επειδή όλα αυτά τα δώρα εκτίθενται σε κοινή θέα μαζί με το όνομα του δωροθέτη, προφανώς, στο εξής όσοι πάνε για προσκύνημα στον Αρχάγγελο, θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν και τα γαλόνια του …Φλώρου. 

Στην επιστροφή «καβάλησε» το ελικόπτερο για να μεταβεί στον επόμενο προορισμό. Προφανώς οι ενέργειές του να χρησιμοποιεί ως ταξί τα ελικόπτερα για προσωπική χρήση έχουν και την έγκριση του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος. Διαφορετικά δεν θα γίνονταν.

 

Πηγη:

https://armyvoice.gr/

Από Ιωάννα Ηλιάδη

Μοιράσου το άρθρο!