Κοινωνία

20/02/2019 - 06:15

Ψήφισμα από τη Συνύπαρξη για το θάνατο του φούρναρη στην Κω

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στο Καφενείο Δίαυλος η ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο. Διαβάστηκαν ο διοικητικός απολογισμός, η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και ο οικονομικός απολογισμός.  Ακολούθησε διάλογος και προτάσεις για τη νέα χρονιά και αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος με αφορμή τον θάνατο του "φούρναρη της Κω" Διονύση Αρβανιτάκη.  Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι απολογισμοί.
Ακολούθησαν εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Για το Δ.Σ. :  Βουγιούκα-Φράγκου Ήβα,  Καλαϊτζόγλου Στέλλα, Μαμάκος Γιάννης, Μήτσιμ Λεν, Παπαδημητρίου Ελένη, Παυλής Γιάννης, Παυλής Σπύρος, Τεντόμας Βασίλης, Φράγκου Σωτήρης.  Αναπληρωματικά μέλη: Κρητικού Βιργινία, Μαμάκος Παναγιώτης
Για την Ε.Ε. :  Βαγιάννη Νίκη, Βαλάκος Παναγιώτης, Πατλάκας Γιώργος

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Συνύπαρξης
Η Γενική Συνέλευση της Συνύπαρξης εκφράζει την βαθιά της λύπη για την απώλεια του "φούρναρη της Κω" Διονύση Αρβανιτάκη. Ο Δ. Αρβανιτάκης, όπως  οι " γιαγιάδες της Σκαμνιάς", θα συμβολίζουν για πάντα την ανιδιοτέλεια ,την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που επέδειξαν εκατοντάδες νησιώτες του Αν. Αιγαίου τις δύσκολες ώρες του 2015 στην αιχμή της προσφυγικής κρίσης.
Ωστόσο το παράδειγμα του Δ. Αρβανιτάκη έχει ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί η ανεκτίμητη πρωτοβουλία του εκδηλώθηκε σε μια ατμόσφαιρα έντονου αρνητισμού των τοπικών αρχών της Κω απέναντι στο προσφυγικό δράμα. Η Συνύπαρξη, η οποία έχει βραβευτεί για την συμβολή της, όπως ο αείμνηστος  Δ. Αρβανιτάκης, με το ειδικό βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα συνεχίσει να εμπνέεται από το παράδειγμα τέτοιων ανθρώπων στις προσπάθειες  για αλληλεγγύη, ανεκτικότητα και ανθρωπιά και θα είναι χωρίς ταλάντευση αντίθετη σε κάθε εκδήλωση ξενοφοβίας και ρατσισμού που αμαυρώνουν τον ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτισμό μας.

Μοιράσου το άρθρο!