Κοινωνία

03/10/2012 - 12:47

Συνύπαρξη στο Αιγαίο: ρεσιτάλ απανθρωπιάς με σύνθημα «Όχι σε νέα Παγανή»

Συνύπαρξη στο Αιγαίο: ρεσιτάλ απανθρωπιάς με σύνθημα «Όχι σε νέα Παγανή».

&n

bsp;

Τα μέλη της «ΣΥΝΎΠΑΡΞΗΣ», εκφράζουν βαθειά ανησυχία για τα εντεινόμενα προβλήματα από το κύμα άφιξης στη Λέσβο ολοένα και περισσότερων μεταναστών. Συγχαίρουν τους συμπολίτες μας για τις πρώτες βοήθειες που παρέχουν - όπως συνέβη στο Σκαλοχώρι - και τις κοινωνικές οργανώσεις, όπως η  «ΑΓΚΑΛΙΑ» για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους.
 
Όμως αυτές οι δραστηριότητες δεν αρκούν. Στους χώρους κράτησης της Αστυνομίας επικρατεί το αδιαχώρητο και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης. Η Δημοτική Αρχή αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, αρκούμενη σε ένα ρεσιτάλ ρητορείας και απανθρωπιάς με  πρόσχημα, το σύνθημα «Όχι σε νέα Παγανή».
 
Καμιά ενέργεια επίσης δεν γίνεται ούτε ανακοινώνεται σχεδιασμός, για την δημιουργία ενός, προσωρινού έστω, κέντρου αξιοπρεπούς διαμονής όλων αυτών των συνανθρώπων μας.
Η Επιτροπή Ασύλου δεν συγκροτήθηκε ακόμη. 
 
Έρχεται χειμώνας. Απ’ τα μέτωπα του πολέμου υπάρχει η βέβαιη πρόβλεψη ότι θα συνεχίσουν να μας τροφοδοτούν με νέα κύματα απελπισμένων ανθρώπων.
Επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε ανθρωπιστική κρίση.
Τα μέλη της «Συνύπαρξης» απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες της Λέσβου να συνδράμουν είτε απευθείας, είτε ενισχύοντας τις κοινωνικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται  τους κατατρεγμένους αυτούς συνανθρώπους μας που κρατούνται σε Αστυνομικές Μονάδες του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο!