Κόσμος

23/12/2016 - 18:52

Έληξε το θρίλερ της αεροπειρατείας στη Μάλτα - Παραδόθηκαν οι δράστες

yle="text-align: justify;">Λίγα λεπτά μετά τις 16:30 (ώρα Ελλάδας), οι αεροπειρατές παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές, αφού προηγουμένως είχαν αφήσει ελεύθερους τους 111 επιβάτες και τα 7 μέλη του πληρώματος. Οι δράστες παραδόθηκαν και συνελήφθησαν από τις αρχές.

Τη σχετική ανακοίνωση, έκανε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, γράφοντας: «οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, ελέγχθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση».
Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, ο ένας από τους δράστες φαίνεται να εξέρχεται για λίγα δευτερόλεπτα από το αεροσκάφος κραδαίνοντας την πράσινη σημαία της Λιβύης την εποχή του Καντάφι.
 
Η απελευθέρωση των ομήρων ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, με τους αεροπειρατές να απελευθερώνουν σταδιακά τους επιβάτες, κατά ομάδες των 25 ατόμων. Ανάμεσά τους, γυναίκες και παιδιά.
 
Ωστόσο, επί μία ώρα και επιπλέον, κρατούσαν ομήρους τους δύο πιλότους του αεροπλάνου, ζητώντας κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Μάλτας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Times της Μάλτας, οι αεροπειρατές είπαν στο πλήρωμα ότι ήταν «φιλο-Κανταφικοί» και ότι προτίθενται να αφήσουν ελεύθερους τους επιβάτες και το πλήρωμα εάν απελευθερωθεί ο γιος του Καντάφι από τη φυλακή.
 
O κυβερνήτης του αεροσκάφους, Άλι Μίλαντ, μιλώντας στο λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο Libya Channel είπε πως οι δύο αεροπειρατές ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ένα περίστροφο.
Κάνοντας δηλώσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα της Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Τάχερ Σιάλα, ανέφερε πως οι αεροπειρατές θέλουν επιπλέον να ανακοινώσουν την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος υπέρ του Καντάφι.
Στο αεροσκάφος της Afriqiyah Airways επέβαιναν 118 άτομα, εκ των οποίων οι 111 είναι πολίτες. Πρόκειται για 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα βρέφος, σύμφωνα με tweet του μαλτέζου πρωθυπουργού.
 
Η πτήση της Afriqiyah Airways, εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη. Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά ο αεροπειρατής (ή αεροπειρατές) αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.
 
 
πηγή: www.ethnos.gr

Μοιράσου το άρθρο!