Κόσμος

24/05/2015 - 18:25

Ο Τζον Νας, το "Υπέροχο Μυαλό" σκοτώθηκε σε τροχαίο

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε ο διάσημος αμερικανός μαθηματικός Τζον Νας, η ζωή του οποίου είχε γίνει βιβλίο με τον τίτλο «A Beautiful Mind» (Ενας υπέροχος άνθρωπος) και στη συνέχεια ταινία.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μαθηματικός του πανεπιστημίου του Πρίνστον και βραβευμένος με το Νομπελ Οικονομίας το 1994 σκοτώθηκε μαζί με την σύζυγό του, όταν ο οδηγός ταξί στο οποίο επέβαιναν στο Νιου Τζέρσει έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα.
 
Ο Τζον Νας ήταν 86 και η σύζυγός του 82 ετών. Σύμφωνα με τις αρχές κανένας από τους δύο δεν φορούσε ζώνη, καθώς εκτινάχθηκαν στη διάρκεια της πρόσκρουσης από το ταξί.
 
Το 2015, ο Τζων Φορμπς Νας τιμήθηκε με το Βραβείο Άμπελ μαζί με τον Λούις Νίρενμπεργκ για τις εντυπωσιακές και σημαίνουσες συνεισφορές στη θεωρία των μη-γραμμικών μερικών διαφορικών εξισώσεων και στις εφαρμογές τους στη γεωμετρική ανάλυση.
 
Ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου που υποδύθηκε τον Τζον Νας στην ταινίας «A Beautiful Mind» έγραψε στο Twitter.
 
«Είμαι άναυδος. Η καρδιά μου βρίσκεται στον Τζον, την Αλίσια και την οικογένειά τους. Μια καταπληκτική συνεργασία. Υπέροχα μυαλά, υπέροχες καρδιές».

Μοιράσου το άρθρο!