Κόσμος

02/06/2015 - 06:45

Βίντεο δείχνει τζιχαντιστές να βασανίζουν 14χρονο αγόρι από τη Συρία

Σοκαριστικό βίντεο που φέρεται να δείχνει ένα αγόρι από τη Συρία που βασανίστηκε από μέλη του Ισλαμικού Κράτους έδωσε στη δημοσιότητα το BBC.

Το βίντεο έχει γυριστεί με κινητό τηλέφωνο από αποστάτη της οργάνωσης και δείχνει το 14χρονο αγόρι, δεμένο από τους καρπούς του, να δέχεται τα χτυπήματα τωv τζιχαντιστών.

Το αγόρι έχει δεμένα τα μάτια και δύο μασκοφόροι, ντυμένοι στα μαύρα περπατούν μπροστά του οπλισμένοι: ένας από αυτούς κρατά μαχαίρι και πιστόλι, ο άλλος κρατά ένα AK-47.

To 14χρονο αγόρι κατάφερε να σωθεί και βρήκε καταφύγιο στην Τουρκία, από όπου μίλησε στο BBC.

Το αγόρι πουλούσε ψωμί στην πόλη της Ράκκα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Δύο άνδρες που γνώριζε του ζήτησαν να τοποθετήσει μία τσάντα κοντά σε σημείο συνάντησης μελών του Ισλαμικού Κράτους. Η τσάντα είχε μέσα της μια βόμβα.

Οι τζιχαντιστές τον έπιασαν και τον βασάνιζαν επί δύο ημέρες.

«Σκεφτόμουν τους γονείς μου, σκεφτόμουν τη μητέρα μου» λέει. «Σκεφτόμουν ότι θα πέθαινα και θα άφηνα τα αδέλφια μου, τους φίλους μου, τους συγγενείς μου πίσω. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Άρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ, προκειμένου να ομολογήσω. Τους τα είπα όλα» λέει το αγόρι.

«Λένε ότι είναι θρήσκοι, αλλά είναι άπιστοι. Συνήθιζαν να καπνίζουν. Λένε ότι ακολουθούν τους κανόνες των μουσουλμάνων, αλλά δεν το κάνουν. Χτυπούν και σκοτώνουν ανθρώπους» τονίζει.

Μάλιστα, ο Αχμεντ «καταδικάστηκε» σε θάνατο από τους βασανιστές του. Ένας από αυτούς τον λυπήθηκε και του επέτρεψε να δραπετεύσει.

«Σπάνια μπορώ να κοιμηθώ» λέει. «Όταν πρωτοήρθα στην Τουρκία είχα εφιάλτες συνέχεια. Έκανα κάποια θεραπεία. Αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ - το σκεφτόμουν όλη την ώρα» προσθέτει.

Ο άνδρας που γύρισε το βίντεο έχει εγκαταλείψει την οργάνωση. Μιλώντας στο BBC, τονίζει ότι το βίντεο γυρίστηκε για λόγους προπαγάνδας. «Αν και δεν υπήρξα πολύ βίαιος με τους ανθρώπους, ελπίζω ότι οι άνθρωποι που έβλαψα θα με συγχωρέσουν» λέει.

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει ότι τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία βασανίζουν και σκοτώνουν παιδιά. Άλλα παιδιά εκπαιδεύονται να πολεμούν και να σκοτώνουν.

Έφηβος δήλωσε, μάλιστα στο BBC, ότι πολέμησε για το Μέτωπο Αλ Νόσρα σε ηλικία μόλις 15 ετών και ότι όταν άρχισε να πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος είδε μαχητές ακόμα και ηλικίας 13 ετών.

 

tovima.gr

Μοιράσου το άρθρο!