Λήμνος

07/09/2013 - 20:28

Συνάντηση του Δημάρχου Λήμνου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.
 
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τα κρίσιμα και επιδεινούμενα προβλήματα που δημιουργούνται στη Λήμνο, εξαιτίας της λήψης οριζόντιων μέτρων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο νησιωτικός χαρακτήρας και η ιδιαιτερότητα του νησιού.
 
Εκτός των ήδη γνωστών θεμάτων που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων και στα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Λήμνου ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού και για μία σειρά άλλα ζητήματα, όπως τη μη κατάργηση του Ταχυδρομείου του Μούδρου, τη λειτουργία συμβουλίου αρχιτεκτονικής και γραφείου αλλοδαπών στη Λήμνο, ενώ επισήμανε τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάργηση και μεταφορά άλλων υπηρεσιών, όπως του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν θα απαιτείται μετακίνηση φορολογουμένων από τη Λήμνο για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους, ότι θα παραμείνουν στο νησί συνολικά πέντε υπάλληλοι, εκ των οποίων ένας ταμίας και ότι δεν θα διακοπεί η σύνδεση «σύζευξις» μέχρις ότου διευθετηθούν όλα τα θέματα λειτουργίας της υπηρεσίας.
 
Επικοινωνία επίσης πραγματοποιήθηκε με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσει ΚΕΠΑ και στη Λήμνο, όπως άλλωστε είχε διαβεβαιώσει και τον Δήμαρχο Λήμνου στην συνάντηση τους στην Αθήνα.
 
Ο Υπουργός επίσης επιβεβαίωσε την δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη στον Δήμαρχο Λήμνου, περί επαναφοράς σε καθεστώς διασύνδεσης του Νοσοκομείου μας.
 
Σε ότι αφορά τα ειδικότερα θέματα του Δήμου, ο Υπουργός ενημερώθηκε και με την ιδιότητα του ως πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, για τηδραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στη διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου, καθώς και για την ανάγκη έκτακτης χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την υλοποίηση έργων, όπως η ανακατασκευή του τοιχίου στο Ρωμέικο, η επεξεργασία, ταμίευση και διάθεση πόσιμου νερού στα χωριά Κοντοπούλι, Μούδρο και Πλατύ και άλλα επείγοντα έργα ποιότητας ζωής.
 
Τέλος ο Δήμαρχος Λήμνου αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών του Δήμου με εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό. 
 
Ο Δήμαρχος Λήμνου μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε «Παρουσίασα στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου τις δραματικές συνέπειες για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες του νησιού μας από τη συνεχή απομάκρυνση και υποβάθμιση κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών, την επιδείνωση του συγκοινωνιακού προβλήματος και την γενικότερη έλλειψη μέριμνας για τα προβλήματα που προκύπτουν από την οριζόντια εφαρμογή μνημονιακών μέτρων σε μία ακριτική νησιωτική περιοχή όπως η Λήμνος. Εκτιμούμε τις προσπάθειες όσων θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν το νησί μας και περιμένοντας έμπρακτα αποτελέσματα συνεχίζουμε των αγώνα μας».
 
 

Μοιράσου το άρθρο!