Οικονομία

19/09/2023 - 17:45

Επιχειρηματική αποστολή από το Επιμελητήριο του Αϊβαλί και Επιμελητήριο Αδραμυτίου στη Λέσβο

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, φιλοξένησε τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αϊβαλί, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, όπου παραβρέθηκαν και τουριστικοί φορείς της Λέσβου, συζητώντας τις προοπτικές της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης και συνεργασίας των δύο περιοχών.

Η επιχειρηματική αποστολή από το Επιμελητήριο του Αϊβαλί αποτελούνταν από τους Ali UÇAR – Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αϊβαλί, Osman ÖZDOĞAN – Αντιπρόεδρο Επιμελητηρίου Αϊβαλί,  Mehmet BABAYİĞİT – Αντιπρόεδρο Επιμελητηρίου Αϊβαλί,  Uğur BERK - Πρόεδρο της Επαγγελματικής Επιτροπής Τουρισμού,  Öztürk TURHAN - Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αϊβαλί  και της Τουριστικής Επιτροπής,  Alp SEZEK - Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, Esref Jale – Μέλος της Επαγγελματικής Επιτροπής Τουρισμού και Ufuk OVA – Σύμβουλο του Επιμελητηρίου Αϊβαλί.

 

Κατά τις συζητήσεις, οι οποίες έγιναν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, αναλύθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας, τουρισμού,  πολιτισμού, οι δυνατότητες προώθησης των τοπικών προϊόντων, η διοργάνωση κοινών δράσεων, οι επιχειρηματικές συνεργασίες κ.α. Ενώ ιδιαίτερο βάρος στη συζήτηση, από την πλευρά των Τούρκων επισκεπτών, δόθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών, το οποίο εφαρμοζόταν κατά το παρελθόν και η επαναφορά αυτού θα ενίσχυε σημαντικότατα την ήδη αυξημένη για φέτος τουριστική κίνηση από την Τουρκία.

Έπειτα από κοινή πρόταση των παρευρισκόμενων, θα διερευνηθεί η δημιουργία προγράμματος «Δύο χώρες, ένας προορισμός» μέσω του οποίου θα γίνουν προσπάθειες να δημιουργηθούν κοινά τουριστικά πακέτα, που θα επιφέρουν περεταίρω τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν την τουριστική συνεργασία των δύο χωρών.  Για το λόγο αυτό, έγινε κοινά αποδεκτό και αποφασίστηκε η ανάγκη σύστασης ομάδων εργασίας όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων καθώς και των τουριστικών φορέων, για να εργαστούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης, το Επιμελητήριο Λέσβου επισκέφτηκε και αποστολή από το Επιμελητήριο Αδραμυτίου, αποτελούμενη από τους Ahmet ÇETİN - Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Edremit, Bayram KAYAHAN - Πρόεδρο της Συνέλευσης, Fatih ERGÜN - Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που σχετίζεται με τον Τουρισμό,  Tuna SALON - Υπεύθυνη Εξωτερικού Εμπορίου, Δρ. Deniz TİMURÇİN - KOSGEB's (Οργανισμός Ανάπτυξης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της Τουρκίας), Kadir DAĞDEVİREN Διευθυντή της Περιφέρειας Balıkesir και εμπειρογνώμονας SME της KOSGEB

δδ

Η αποστολή από το Επιμελητήριο Αδραμυτίου, εκτός από την συνάντηση που είχε με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, συζητώντας θέματα τουρισμού,  επιχειρηματικότητας, επενδυτικών προοπτικών και κοινών συνεργασιών μεταξύ των Επιμελητηρίων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, πραγματοποίησε και επισκέψεις σε επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες του νησιού, διερευνώντας πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των γειτονικών χωρών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου μετά το πέρας των συναντήσεων δήλωσε ότι «οι άριστες σχέσεις μας με τα Επιμελητήρια στα Τουρκικά παράλια είναι αποτέλεσμα χρόνιων προσπαθειών και συνεχούς δουλειάς, τόσο της τρέχουσας Διοίκησης όσο και των παλαιοτέρων Διοικήσεων του Επιμελητηρίου μας. Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών, την τουριστική ανάπτυξη και την δημιουργία ισχυρών δεσμών και οικονομικής ανάπτυξης για τις περιοχές μας.»

Μοιράσου το άρθρο!