Οικονομία

03/09/2015 - 20:38

Στη ναφθαλίνη το σκάνδαλο του LesvoShop

Μ

ηδαμινή έως ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, στο θέμα της εκκαθάρισης της πολύπαθης και αμαρτωλής ΑΕΝΑΛ, καθώς δεν έχει προχωρήσει ούτε ο φορολογικός έλεγχος από την εφορία, αλλά ούτε και ο προσδιορισμός των οφειλών από το ΙΚΑ. Η τελευταία ουσιαστική εξέλιξη της υπόθεσης σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν ορίσθηκε από την Περιφερειακή Αρχή του Ν. Γιακαλή νέος εκκαθαριστής, μετά την παραίτηση τουλάχιστον 4 προηγούμενων, οι οποίοι δεν ανέλαβαν την ευθύνη να προχωρήσουν την εκκαθάριση της εταιρείας.

Σήμερα 11 μήνες μετά, η εκκαθάριση προχωρά με ρυθμούς χελώνας, αφού μόλις πριν λίγο καιρό, περίπου το Μάρτιο, ξεκίνησε ο φορολογικός έλεγχος της εταιρείας, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό, δεδομένου ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- γίνεται παράλληλα και διαχειριστικός έλεγχος για τον τυχόν εντοπισμό περιπτώσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Από την άλλη πλευρά, το ΙΚΑ δεν έχει προχωρήσει ακόμη στον προσδιορισμό των οφειλών της εταιρείας, ενώ το μόνο που φαίνεται ότι προχωρά στην όλη ιστορία, είναι οι δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, θα είναι και οι μόνοι που θα δικαιωθούν, μαζί με το δημόσιο. Είναι δε αμφίβολο, αν η Περιφέρεια θα αναλάβει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στους προμηθευτές της.

Την ίδια ώρα, η σύμβαση του εκκαθαριστή Κ. Τάκη, έχει λήξει από το Πάσχα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωσή του από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για το αν θα ανανεωθεί και για το πότε θα πληρωθεί τα όσα του οφείλονται για την εργασία του. Δυστυχώς, η υπόθεση έχει τυλιχθεί για τα καλά στο κουβάρι της γραφειοκρατίας από τη μία πλευρά και της απροθυμίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, να δώσει λύση στο γόρδιο δεσμό και να αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις της πρώην Αναπτυξιακής Εταιρείας.

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!