Οικονομία

10/06/2016 - 18:18

Τα προϊόντα της Λέσβου ταξιδεύουν δωρεάν στη Δανία

yle="text-align: justify;">Αυτό το καλοκαίρι οι τουρίστες από Δανία και Σουηδία δεν έχουν καμία δικαιολογία για να μην αγοράσουν τοπικά προϊόντα της Λέσβου. Από την ερχόμενη Κυριακή, η εταιρεία Thomas Cook Airlines, που εκτελεί πτήσεις για τα ταξιδιωτικά γραφεία Spies και Ving, επιτρέπει στους επιβάτες τους να έχουν μαζί τους δωρεάν 10 κιλά επιπλέον αποσκευές από τις διακοπές τους στο νησί.

 
Θέτουμε μόνο έναν όρο: το επιπλέον βάρος πρέπει να αποτελείται από προϊόντα που αποκλειστικά παρασκευάστηκαν κι αγοράστηκαν στη Λέσβο. Μπορεί να είναι π.χ. ελαιόλαδο, ούζο, τυριά και τοπικά παραγόμενα είδη ένδυσης. Έτσι, οι τουρίστες μπορούν και πάλι να συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας του νησιού. Μια μικρή συνεισφορά, αλλά μια συνεισφορά που ελπίζουμε να εξαπλωθεί και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν επισκέπτες στο νησί, όπου πετάμε για περισσότερα από 20 χρόνια. Μια καλή λοιπόν συμβουλή στους ντόπιους καταστηματάρχες: Όταν από εδώ και πέρα έχετε Δανούς τουρίστες στο κατάστημά σας, να τους υπενθυμίζετε ότι μπορούν ελεύθερα να μεταφέρουν στη χώρα τους αγαθά σας, λέει ο Torben Andersen, διευθυντής επικοινωνίας της Spies και της Thomas Cook Airlines.
 
 
Επίσης και από τη Δανία, η Spies και η αεροπορική εταιρεία έχουν επιτρέψει στους πελάτες τους να έχουν δωρεάν υπέρβαρο. Πρόκειται για 20 κιλά ανά κράτηση. - Το υπέρβαρο πρέπει να απαρτίζεται από είδη που μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσουν τις οικογένειες της Λέσβου, που πλήττονται από την τουριστική κρίση, που ακολούθησε την περσινή εκτεταμένη κάλυψη των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για την άφιξη προσφύγων στη Λέσβο. Συνεργαζόμα­στε με την τοπική εκκλησία για την περαιτέρω διανομή, λέει ο Torben Andersen.
 
Το περασμένο καλοκαίρι, η Spies κι η Thomas Cook Airlines είχαν επιτρέψει στους επιβάτες τους να έχουν μαζί τους είδη βοήθειας για τους πρόσφυγες που έφταναν στη Λέσβο. Αποτέλεσμα: πάνω από 20 τόνοι καθώς και δυό φορτηγά, που στάλθηκαν από την Κοπεγχάγη στη Μόλυβο και στη Μυτιλήνη.
 

Μοιράσου το άρθρο!