Περιβάλλον

10/09/2013 - 16:13

320.000 ευρώ για τα δάση Αγίας Κυριακής και Τσίγγου στη Λέσβο

Δύο σημαντικές μελέτες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής της Μυτιλήνης, ενέκρινε η γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Η πρώτη μελέτη αναφέρεται στη «Βελτίωση των Συνθηκών Πρόληψης του περιαστικού Δάσους Μυτιλήνης Αγία Κυριακή», με συνολικό προϋπολογισμό εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000). Τα χρήματα αυτά  θα εκταμιευθούν από το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ, ενώ η  μελέτη προβλέπει έργα προστασίας και πρόληψης από τις πυρκαγιές με τον καθαρισμό του χώρου , την περίφραξη και  άλλες παρεμβάσεις.

Η δεύτερη μελέτη αφορά την «Ανάπλαση Χώρου Δασικής Αναψυχής στη θέση Τσίγκος Δάσους Μεγάλης Λίμνης», με συνολικό προϋπολογισμό, διακόσιες είκοσι χιλιάδες, διακόσια είκοσι έξι ευρώ και εξήντα επτά λεπτά, (220.226,67). Με το έργο αυτό προβλέπεται κατασκευή Δασοφυλακείου,  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και άλλες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τη διημέρευση και την αναψυχή των κατοίκων του Νησιού.  Το ποσόν για την εκτέλεση του έργου θα εκταμιευθεί από   ευρωπαϊκά κονδύλια, από τη Δημοτική Αρχή.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!