Πολιτική

23/04/2014 - 15:39

Απάντηση Αν. Αντωνέλλη σε Σ. Γεωργούλα για τις «φιλανθρωπίες»

trong>Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Γεωργούλας στην αγωνία του να παρουσιάσει ένα αρεστό πρόσωπο στους συνδημότες μας στρέφεται κατά δικαίων και αδίκων. Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί η χθεσινή του δήλωση και όπως αυτή παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ «….χρειαζόμαστε  Δήμο αληθινής Αλληλεγγύης και όχι Φιλανθρωπίας». Ως αρμόδια Αντιδήμαρχος δηλώνω λοιπόν ότι: έχουμε Δήμο ο οποίος εφαρμόζει εδώ και τριάμισι χρόνια μια Κοινωνική Πολιτική για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Η Κοινωνική μας δε αυτή πολιτική στηρίζεται σε τρείς πυλώνες: στην πολιτική μας βούληση, την αλληλεγγύη πολιτών και φορέων και φυσικά σε αισθήματα φιλανθρωπίας. Διότι ναι, η εξήγηση στο λεξικό Μπαμπινιώτη, περί φιλανθρωπίας: η αγάπη και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο, είναι δομικά στοιχεία τόσο δικά μας, όσο και των εθελοντών που στηρίζουν τις προσπάθειες μας και αυτό το γνωρίζουν οι δημότες μας.

Τούτο αποδεικνύεται από την μεγάλη προσέλευση πολιτών στις δημιουργημένες από εμάς, δομές άσκησης της κοινωνικής μας πολιτικής. Τον ενημερώνουμε λοιπόν δημόσια, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να εξαγγείλει εκ νέου δημιουργία, όπως έκανε με το Κοινωνικό  Ιατρείο, ότι ο Δήμος μας διαθέτει Κοινωνικό Ιατρείο και φαρμακείο από το 2011, Κοινωνικό Φροντιστήριο και Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επιπλέον  απόδειξη της κοινωνικής μας πολιτικής είναι ότι εμείς με περικομμένες κατά 70% τις επιχορηγήσεις από την Κυβέρνηση, καταφέραμε να μην κλείσουμε κανέναν Παιδικό και κανένα ΚΑΠΗ, παρά τα εξ αντιθέτου πραττόμενα σε άλλους Δήμους της Χώρας. Επίσης ο Δήμος μας λειτουργεί συσσίτιο για άπορους δημότες του της τάξης των 120.000,00 ευρώ ετησίως. Αν όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα, όπως δωρεάν μαστογραφίες, Τεστ ΠΑΠ, λιπιδομετρήσεις, σπυρομετρήσεις, οφθαλμολογικούς ελέγχους, παιδιατρικούς,, δωρεάν ασφάλιση 135 ανασφαλίστων δημοτών μας από ασφαλιστική εταιρεία, διανομή 500 τόνων τροφίμων από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, συνδημιουργία στέγης απόρων καρκινοπαθών, δημιουργία Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών συνολικού προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ, επισκευή 4ου Παιδικού Σταθμού από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 540.000,00 ευρώ, παροχές ειδών ένδυσης και τροφίμων για τους πρόσφυγες, αποστολή τροφίμων στους σεισμοπαθείς της Ζακύνθου, έμπρακτη υποστήριξη  του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πλωμαρίου, κ.λ.π. κ.λ.π., δεν είναι κοινωνική πολιτική, ας μας πει  τότε ποια είναι κοινωνική πολιτική κατά την γνώμη του.  Με συγκεκριμένες όμως προτάσεις, οι οποίες να εξασφαλίζεται η υλοποίηση τους από το δημόσιο λογιστικό. Ή ας μας πει, σε ποια πόλη της Ελλάδας εφαρμόζεται πληρέστερη κοινωνική πολιτική για να μάθουμε και εμείς.

            Σε ότι αφορά τώρα τις διαπιστώσεις του περί του ιδρύματος ΘΕΟΜΗΤΩΡ, τον ενημερώνουμε ότι είναι αρμοδιότητα και υποχρέωση του Ελληνικού Κράτους. Παρ’ όλα αυτά, εμείς κατά το παρελθόν και επι διευθύνσεως του κ. Γραμέλλη, είχαμε βοηθήσει με την προσφορά ειδών ένδυσης για τους ωφελούμενους του ιδρύματος.  Σε ότι αφορά τον Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας, ο οποίος υπάγεται σε νομοθεσία κληροδοτήματος, βοηθήσαμε και βοηθάμε με την προσφορά τροφίμων κατ’ επανάληψιν. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να παρανομήσουμε με υπέρβαση αρμοδιοτήτων, προκειμένου να καλύψουμε την Κρατική εγκληματική ανεπάρκεια. Για μας, αιτία των σοβαρότατων προβλημάτων μας που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ήταν και είναι η Κυβερνητική πολιτική, για αυτό και τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο Δήμαρχος, πάμπολλες φορές εγγράφως τους καταγγείλαμε και μάλιστα, όλα αυτά όχι εν κρυπτώ αλλά υπό το φως της δημοσιότητας . Ίσως όμως τότε ο κ. Γεωργούλας δεν προλάβαινε να ασχοληθεί με τα κοινά, αφού ως γνωστόν είχε ακαδημαϊκή ενασχόληση. Θα μπορούσε όμως να ενημερωθεί για όλα αυτά, καθώς επίσης και για την κοινωνική μας πολιτική, εάν ήθελε, πρίν κάνει την εν λόγω δήλωση και είμαι σίγουρη ότι τότε θα καταλάβαινε ότι ο Δήμος Λέσβου δεν εφαρμόζει περιστασιακές φιλάνθρωπες τακτικές, αλλά πραγματική Κοινωνική Πολιτική. Ευτυχώς όμως οι συνδημότες μας ξέρουν και δεν τσιμπάνε σε αόριστα λογοπαίγνια παλαιάς κοπής.»

Μοιράσου το άρθρο!