Πολιτική

19/10/2017 - 12:55

Δεν ήξερες ότι το «Κατσάνειο» είναι ακατάλληλο για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου; Ανακοίνωση από τον "Αδέσμευτο Συνδυασμό"

Θ

ύματα της μικροπολιτικής του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, έχουν καταντήσει, όπως φαίνεται, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, οι οποίοι βλέπουν, για ακόμη μία φορά, πως η στέγαση της εκπαιδευτικής τους μονάδας αποτελεί άπιαστο όνειρο.

          Ο κ. Γαληνός φορώντας, ηθελημένα, παρωπίδες προσπέρασε όλες τις ενδείξεις βάσει των οποίων το «Κατσάνειο», ως κτίριο ήταν κάθε άλλο παρά κατάλληλο για να φιλοξενήσει στους χώρους του τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου.

          Μισό, περίπου, εκατομμύριο ευρώ έπεσε στον ωκεανό αφού η αγορά του «Κατσάνειου» αποδείχτηκε ναυάγιο για τον κύριο Γαληνό, ο οποίος, έστειλε στον πάτο της θάλασσας τόσα χρήματα «μεθυσμένος», προφανώς, από τις Σειρήνες των πολιτικών του επιδιώξεων .

          Ηλίου φαεινότερο είναι πως - και δυστυχώς στη περίπτωση των  μαθητών του Μουσικού Σχολείου- οι πολιτικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες του Δημάρχου βρίσκονται σε προτεραιότητα. Άλλωστε πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί μία τέτοια βλακώδης επιλογή της Δημοτικής Αρχής, όταν μηχανικοί του Δήμου χαρακτήριζαν το κτίριο ακατάλληλο;

          Από το βήμα του μέλους της μείζονος αντιπολίτευσης είχα τονίσει επανειλημμένως  ότι «Κατσάνειο» ήταν ακατάλληλο για την στέγαση των μαθητών. Για το λόγο αυτό άλλωστε, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Παράταξης του Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο, καταψηφίσαμε την πρόταση του κ. Γαληνού, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν για την αγορά ενός χώρου που πληροί τις προϋποθέσεις.

          Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου και δεν μπορούν να έρχονται σε δεύτερη μοίρα για κανένα λόγο. Γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεση και ουσιαστική λύση, η οποία, αυτή τη φορά, δεν θα εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα.

«Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Στρατής Καραγεωργίου

Μοιράσου το άρθρο!