Πολιτική

08/12/2014 - 12:20

Διευκρινίσεις Σπύρου Γαληνού: υπεύθυνη η στάση όλων μετά τα επεισόδια

Σ

χετικά με την διευκρινιστική δήλωση που αναφέρεται στο Δελτίου Τύπου (07/12/2014), όσον αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός αναφέρει τα εξής:

“Η δήλωσή μου για την υπεύθυνη στάση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, αστυνομίας και διαδηλωτών, αναφέρεται αποκλειστικά από τη χρονική στιγμή της άφιξής μου στο Δημοτικό Θέατρο και έπειτα και όχι σε προγενέστερα περιστατικά. Στόχος μου ήταν η παρέμβαση ώστε να βρεθεί λύση και όχι να αποδοθούν ευθύνες και να καταδειχθούν ένοχοι. Σε αυτή μου την ενέργεια, οι δυο πλευρές συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη υπευθυνότητα και η δήλωσή μου αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτό. Άλλωστε, η υπεύθυνη αυτή στάση και ο μεσολαβητικός μου ρόλος  κρίνεται εκ του αποτελέσματος, με την εκτόνωση της κατάστασης και την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Θεωρώ ότι και κατά τη διήμερη κατάληψη του Δημαρχείου που προηγήθηκε, η στάση των διαδηλωτών ήταν υπεύθυνη και επαινετή και γι αυτό τους  ευχαριστώ"

 ________________

Lesvosnews.net  Δεκτές και αναγκαίες οι διευκρινίσεις του Δημάρχου Λέσβου. Η υπεύθυνη στάση όλων είναι το ζητούμενο. Ελπίζουμε την ίδια υπεύθυνη στάση να κρατήσουν όλοι και στις επόμενες κινητοποιήσεις των πολιτών (δεν είναι ανάγκη να συμβούν επεισοδία και μετά να αναζητάμε την υπεύθυνη στάση...)  Η κριτική που άσκησε το Lesvosnews.net αφορά τη συνολική στάση της Αστυνομίας και όχι μόνο μετά την άφιξη του Δημάρχου.

 

Δείτε βίντεο με τη Δήλωση του Δημάρχου έξω από το Δημοτικό Θέατρο όταν ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις:

 

 

Μοιράσου το άρθρο!