Πολιτική

31/03/2019 - 15:26

Έκπληξη.... από τον σταυρό στο ψηφοδέλτιο της Εριφύλης ! ! !

Π

αρουσιάστηκε σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου 2019  σε γνωστό χώρο της πόλης ο  συνδυασμός "Με Πυξίδα τον Πολιτή" για το Δήμο Μυτιλήνης με υποψήφια Δήμαρχο την κα Εριφύλη Χιωτέλλη.  Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων.

Ένα από τα ονόματα που αποτελεί έκπληξη είναι το όνομα του κ. Χριστόδουλου Κυπαρίσση ( διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου - ΑΔΕΛ)

Ο κ. Κυπαρίσσης  είχε φωτογραφηθεί πριν  από μερικές ημέρες με φόντο το σταυρό στη θέση Απελή. Μάλιστα έχει αναρτήσει και σχετική φωτογραφία (δημόσια) στον προσωπικό του λογαριασμό στοf acebook δηλώνοντας "σ όποιον αρέσει"

Παρόν στην  τελετή αγιασμού του σταυρού ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης και είχε δεχθεί "πυρά" για τη συμμετοχή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την κα Χιωτέλλη:

Συγκεκριμένα η κα Εριφύλη Χιωτέλλη είχε αναφέρει:

"Πριν από λίγες ημέρες, το γνωστό στέλεχος της Ν.Δ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Κύτελη κ. Κουτσαντωνης είχε δηλώσει, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι η τοποθέτηση του, υπερμεγέθους σταυρού, στου Απελή,"είναι μια πολιτική πράξη".

Τότε είχαμε πει πώς η προσπάθεια μιας μικρής ομάδας ακραίων να διχάσει την τοπική μας κοινωνία, εκμεταλλευόμενη πολιτικά, ενόψει των δημοτικών εκλογών, τα θρησκευτικά και τα εθνικά σύμβολα, είναι επικίνδυνη ενώ καλέσαμε τον υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ, κ. Κύτελη, να πάρει ξεκάθαρα θέση.

Λίγες ημέρες μετά, ο, εκ Χίου, κατασκευαστής του «υπερμεγέθους σταυρού», ήταν αυτός που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα βουλευτή της ΧΑ ως υποψηφίου περιφερειάρχη Β. Αιγαιου. Με αυτό τον τρόπο, η, κατά τον κ Κουτσαντώνη "πολιτική πράξη" της τοποθέτησής του, αποκτά συγκεκριμένο νόημα και προσανατολισμό. Περιμέναμε ματαίως από τον κ. Κύτελη, έστω και τότε να πάρει θέση. Εξακολουθούσε να παραμένει άφωνος και άφαντος.

Την Κυριακή, 17/03/2019 ο κ. Κύτελης εμφανίστηκε στην «τελετή αγιασμού» αυτού του "υπερμεγέθους κατασκευάσματος". Είναι προφανές, ότι ο κ. Κύτελης, ο οποίος από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του δεν έχει πει ούτε μια λέξη για το πρόγραμμα του για τον Δήμο Μυτιλήνης, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις δηλώσεις του υποψήφιου του, ούτε να κάνει ότι δεν ξέρει τα έργα και τις ημέρες του, εκ' Χίου, «κατασκευαστή».

Αντίθετα: Με την παρουσία του στην τελετή, κάνει απολύτως καθαρό με ότι συμφωνεί με το «νόημα» και «προσανατολισμό» της συγκεκριμένης «πολιτικής πράξης» και ταυτίζεται απόλυτα με όσους επιζητούν τον διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας.

Είναι ανάγκη, τώρα, οι πάντες και κυρίως οι διεκδικητές της δημαρχίας του νέου Δήμου Μυτιλήνης να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

Εμείς, είμαστε απόλυτα αντίθετοι και αντίθετες με αυτούς που χρησιμοποιούν τα σύμβολα, είτε τους κάνουν πλάτη και δεν διστάζουν να σπείρουν τον διχασμό, προκειμένου να προσεταιριστούν τους ψήφους της ακροδεξιάς. Είμαστε με την δημοκρατική ομαλότητα και δεν θα επιτρέψουμε στην ακροδεξιά να αποκτήσει ρόλο «ρυθμιστή» στην τοπική μας κοινωνία. Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου, ότι και η κ. Τσιριγώτη, έχει την ίδια θέση.

 

 

Ο κ. Κυπαρίσσης εκτός από τη φωτογραφία με το σταυρό,  κατά καιρούς στο προφίλ του στο facebook έχει εκφραστεί αρνητικά και κατά της "Συνύπαρξης".

Όπως έχουμε μάθει η υποψηφιότητα του κ. Κυπαρίσση προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κος Κυπαρίσσης όταν έμαθε για αυτές τις αντιδράσεις είχε σπεύσει να απαντήσει... (βλεπε σχετικές φώτο από το δημόσιο προφίλ του)

Ουσιαστικά η υποψηφιότητα αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως  πράξη πολιτικής υποκρισίας καθώς εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος και με βάση τη λογική των ΣΥΡΙΖΑ/ Χιωτέλλη  ότι όσοι συμμετείχαν στον αγιασμό του σταυρού  ή έχουν αναρτήσει φωτογραφίες με τον  σταυρό στη θέση Απελή είναι ακροδεξιοί εκτός από τον δικό τους υποψήφιο... τον κ. Κυπαρίσση ...βεβαίως βεβαίως...

Μοιράσου το άρθρο!