Πολιτική

31/03/2019 - 20:08

"Με πυξίδα τον Πολίτη!" - Τα 30 πρώτα ονόματα από την Εριφύλη Χιωτέλλη - Παρουσίαση θέσεων του συνδυασμού

Π

ρώτη επίσημη παρουσιάση του συνδυασμού "με πυξίδα τον Πολίτη"  για το Δήμο Μυτιλήνης.

Σε εκδήλωση σε γνωστό χώρο της πόλης η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης  Εριφύλης Χιωτέλλη  έδωσε τον κατάλογο των πρώτων 30 υποψηφίων και το παρουσίασε το λογότυπο της αυτοδιοικητικής κίνησης.  Παράλληλα σε ομιλία της έδωσε το στίγμα του συνδυασμού.

 

 

Βασικά σημεία από την ομιλία της υποψήφιας δημάρχου για το Δήμο Μυτιλήνης Εριφύλης Χιωτέλλη, στην παρουσίαση του συνδυασμού, των θέσεων και αρχών του

 

ΠΟΙΟΊ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
Το εγχείρημα δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό, είναι για τους πολλούς και τις πολλές Δεν διεκδικούμε τον Δήμο  ""γιατί έχει πολλές θέσεις που θα τις μοιράσουμε" Δεν τον διεκδικούμε για τον εαυτό μας.
Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τους πολλούς, που είναι άνεργοι, αγρότες, μισθωτοί, μικροεπαγγελματίες,, συνταξιούχοι, μαθητές, κάτοικοι των χωριών και της πόλης, άντρες και γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι, όλους  τους συμπολίτες μας. Ελληνες. και αλλοδαπούς
Διεκδικούμε τον Δήμο Μυτιλήνης για λογαριασμό τους, γιατί θέλουμε να συμβάλλουμε έτσι ώστε η ζωή τους η καθημερινότητα τους να γίνει  πιο καλή. Πιο ανθρώπινη.
Πατάμε σταθερά πάνω στις αξίες και τις αρχές που σαν άτομα και σαν συλλογικότητες μας έχουν διαμορφώσει: Της έγνοιας, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, της ανοχής στο διαφορετικό, της δημοκρατίας, της προσφοράς και της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος.
Με αυτά τα υλικά κτίζουμε τα όνειρα μας. Με τα ίδια υλικά θα χτίσουμε και τον νέο μας Δήμο και τις κοινότητες μας! Οχι κάποια στιγμή στο μέλλον. Αλλά τώρα.
Γνωρίζουμε ότι αυτό που καθορίζει το μέλλον είναι οι αλλαγές και οι βελτιώσεις του παρόντος.  Οι αλλαγές και οι βελτιώσεις στην καθημερινότητα. Στην υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Αλλαγές όμως στην καθημερινότητα μας που έχουν ένα βαθιά αναπτυξιακό χαρακτήρα και κοιτάνε στο μέλλον


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ
Για εμάς αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητα πατάνε σε τρεις άξονες. Να ποιο είναι το σχέδιό μας.
Θέλουμε ο δήμος να κάνει ευκολότερο και καλύτερο τον βιοπορισμό  των συμπολιτών μας. Την καθημερινή τους πάλη, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, για την ζωή με αξιοπρέπεια. Για αυτό λέμε ότι ο δήμος πρέπει να νοιάζεται. Αυτός είναι ο πρώτος άξονας.
Για τον άνεργο και πως θα βρει δουλειά.  Για την υγεία των συμπολιτών μας.  Για το που και σε ποιες συνθήκες θα αφήνουν τα παιδιά τους οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι. Για το πως θα πηγαίνουν στα χωράφια τους οι αγρότες Για το πώς θα νοιώθουμε όλοι και όλες ασφαλείς απέναντι στις πλημμύρες . Για το πώς θα είναι καθαρή η πόλη και τα χωριά μας, σε τι σχολεία θα πηγαίνουν τα παιδιά μας. Για τους συμπολίτες μας με αναπηρίες, για κάθε τι μικρή ή μεγάλο που τον εμποδίζει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του και τη ζωή του.
Για αυτό λέμε ότι συνδέουμε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Μυτιλήνης με την δημιουργία απασχόλησης  και το διαμορφώνουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από τη μια το κάθε έργο  μικρό ή μεγάλο να έχει τις μεγαλύτερες θετικές επιπτώσεις στην βελτίωση των συνθηκών ζωής αλλά ταυτόχρονα να έχει και τις μεγαλύτερες δυνατές επιπτώσεις στην απασχόληση.
Για αυτό λέμε ότι βάζουμε σε προτεραιότητα, σε συνεργασία με τους φορείς υγείας  ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τον περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων. Που θα έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στις συνθήκες παροχής υγείας στα χωριά αλλά θα είναι και μια παρέμβαση που θα κάνει και τα ίδια τα χώρια πιο ελκυστικά.
Για αυτό λέμε ότι θα συνεχίσουμε και θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των σχολείων μας. Που δεν θα κάνει μόνο πιο εύκολη την ζωή των μαθητών και των δασκάλων αλλά και πιο όμορφα τα χωριά μας.
Για αυτό λέμε ότι θα επιμείνουμε σε συνεργασία με .το υπουργείο Ανάπτυξης να μην χαθεί η δυνατότητα στην αγορά της πόλης να ενταχθεί στο πρόγραμμα ""ανοιχτά κέντρα  εμπορίου" που θα την κάνει πιο ελκυστική και πιο ανταγωνιστική.
Για αυτό και εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε το κιτρικά απόθεμα του δήμου μας για να ενισχύσουμε τα εγχειρήματα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
Εμεις την ΚΑΛΟ την βλέπουμε από δύο πλευρές. Από την μια σαν ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο άνεργοι ειδικότερα οι νέοι και οι νέες, μπορούν να διαμορφώσουν μόνοι τους τις συνθήκες βιοπορισμού τους, αλλά κυρίως ως μια πρόταση για την δίκαιη ανάπτυξη του δήμου και του νησιού μας. Για αυτό λέμε ότι θα συγκροτήσουμε έναν μόνιμο μηχανισμό υποστήριξης αυτών των εγχειρημάτων μέσα στον Δήμο
Και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα για τα σχέδια που έχουμε για ένα δήμο που νοιάζεται για τους πολλούς τώρα, Μια διάσταση που έχει βαθιά αναπτυξιακό χαρακτήρα και είναι επένδυση για το αύριο. Γιατί όσο χρήματα και να δαπανήσουμε σε μελέτες τουριστικής προβολής κανένας τουρίστας δεν θα έλθει αν οι συμπολίτες μας δεν απολαμβάνουν τώρα την καθημερινότητα τους.
Γιατί αν δεν βοηθήσουμε τα χωριά και την πόλη να έχουν καλά σχολεία και ιατρεία  δρόμους και οδικό δίκτυο δεν θα τα στηρίξουμε να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την μοναδική ταυτότητα τους. 
Γιατί αν δεν στηρίξουμε τους άνεργους συμπολίτες μας να βρούνε δουλειά και δεν τους ελαφρύνουμε τους εργαζόμενους, έστω και λίγο από το οικονομικό βάρος  των παιδιών δεν θα καταναλώσουν στην αγορά της πόλης.
Ο δεύτερος άξονας του σχεδίου μας έχει να κάνει με το πώς όλοι και όλες εμείς οι πολλοί και οι πολλές απολαμβάνουμε τα δικαιώματα μας στον δημόσιο χώρο. Στο δρόμο στα πεζοδρόμια, στις πλατιές, στα δάση, στη θάλασσά παντού. Δεν τα απολαμβάνουμε όπως πρέπει. Ο δημόσιος .χώρος  είναι πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων και ο Δήμος που θέλουμε πρέπει να ακούει τους πολλούς  
Δεν μπορεί ο Δήμος Μυτιλήνης να κάνει ότι δεν βλέπει και να κάνει ότι δεν ακούει ότι οι πεζόδρομοι της πόλης και τα πεζοδρόμια της προκυμαίας  μόνο για τους πεζούς δεν είναι 
Δεν μπορεί να μην ακούει για την κατάσταση στα πάρκα και τις παιδικές χαρές. Δεν μπορεί να μην βλέπει στην Ελ. Βενιζέλου αλλά και σε άλλους δρόμους τους κινδύνους που διατρέχουν πεζοί και μανάδες με καροτσάκια.
Η προάσπιση του δημόσιου χώρου και η ποιότητα ζωής δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ζήτημα επιλογής με ποιους είσαι με ποιους συζητάς και ποιων τα συμφέροντα υπερασπίζεις.  Εμεις είμαστε με τους χρήστες του δημοσίου χώρου και όχι με αυτούς που τον εκμεταλλεύονται για δικό τους συμφέρον. Οι χρήστες οι πολλοί δηλαδή είναι αυτοί και αυτές που τον προστατεύουν καλύτερα για έχουν κάθε συμφέρον να τον διατηρήσουν.
Αλλα και αυτός ο άξονας έχει έναν βαθιά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Γιατί υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο χώρο κάνουμε την πόλη και υα χωριά μας πιο όμορφα. Να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όχι μόνο εμείς αλλά και οι επισκέπτες.
Ο τρίτος άξονας του σχεδίου μας έχει να κάνει με τον πολίτη. Με την ενίσχυση της θέσης των πολλών σε σχέση με την τοπική εξουσία και τους θεσμούς της   Για αυτό λέμε ότι θέλουμε ένα δήμο ανοιχτό και δημοκρατικό 
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις  που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες είχαν σαν αποτέλεσμα την απαξίωση της συμμετοχής και την αποθέωση της ανάθεσης. 
Είχαν σαν αποτέλεσμα την αποδόμηση της αυτοδιοίκησης στην συνείδηση των πολιτών.   Όμως επίσης γνωρίζουμε το χωρίς την ενεργή συμμετοχή των πολιτών τις προτάσεις τους την καθημερινή τους δράση τον κοινωνικό έλεγχο το σχέδιο μας θα προχωράει με δυσκολία.
Για αυτό δίνουμε βάρος στις κοινότητες και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δίνει  τώρα ο Κλεισθένης.
Για αυτό οι ενεργοποίηση των τοπικών θεσμών διαβούλευσης  και τα τοπικά δημοψηφίσματα έχουν μεγάλη σημασία για εμάς.
Γιατί ο δήμος που ακούει πρέπει να επιτρέπει στους πολίτες να εκφράζονται. Ειδικότερα όσους η φωνή τους δύσκολα βγαίνει και ακούγεται

 


ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ
Ξέουμε πολύ  καλά ποιους έχουμε απέναντι τι μας.  Σε αντίθεσή με εμάς  που θέλουμε τον Δήμο Μυτιλήνης για τους πολλούς, απέναντί μας έχουμε μια ομάδα που διεκδικεί τον δήμο για τον εαυτό της. Λάφυρο που πρέπει να τον κερδίσει για να τον μοιράσει. Που το λέει καθαρά δεν διστάζει. Που συσπειρώνει ότι πιο παλιό και πιο ακραίο υπάρχει και έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στην τοπική μας κοινωνία.
Χωρίς πρόγραμμα χωρίς όραμα θέλει να πάρει την ρεβάνς ξαναγυρνώντας "στα πράγματα" είτε στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό είτε τοπικά.  Αυτούς έχουμε απέναντι μας και δεν θα τους επιτρέψουμε να «διαμοιράσουν τα ιμάτιά» του νέου Δήμου Μυτιλήνης.

 


ΠΟΙΟΥΣ/ΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Εμείς δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συμμάχους.
Εχουμε τους ανθρώπους στις κοινότητες που τώρα συγκροτούν τους ανεξάρτητους συνδυασμούς τους
Έχουμε τους αυτοδιοίκητους συνδυασμούς του δημοκρατικού τόξου που θα συναντηθούμε μαζί τους στον δεύτερο γύρο. Τους πολλούς εργαζόμενους στο . τους στο νέο Δήμο Μυτιλήνης που θέλουν μέσα. σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον να προσφέρουν στους πολίτες
Αλλα κυρίως έχουμε την πλειοψηφία των πολιτών που μαζί θα φτιάξουμε τον δήμο που θέλομε  
Έχουμε σαν στόχο να εξηγήσουμε σε κάθε έναν και σε κάθε μία από τους συνδημότες μας το σχέδιο μας για την νέα αρχή του Δήμου Μυτιλήνης.
Θα περιοριστούμε όμως στα βασικά από την άποψη του κόστους της εκστρατείας μας. Δηλαδή εκτύπωση ψηφοδελτίων και ένα φυλλάδιο. Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε παραπάνω.
Θα χρησιμοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα κοινωνικά δίκτυα για να προβάλλουμε τις προτάσεις μας και την προεκλογική δραστηριότητά μας.
Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης πολύ τα πόδια μας και φυσικά τα αυτοκίνητά μας για να βρεθούμε σε κάθε γειτονιά και κάθε χωριό του δήμου μας.
Ομως πάνω από όλα, υπολογίζουμε στην δική σας στήριξη. Στην δική σας ενεργητική εμπλοκή, προκειμένου αυτή η εκστρατεία να είναι νικηφόρα!
Θέλουμε από εσάς. να. συμμετέχετε στις ομάδες εργασίας που συγκροτούμε. Να μας στέλνετε τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας για έναν ανθρώπινο και αποτελεσματικό δήμο!
Θέλουμε από εσάς να είστε η καθημερινή φωνή μας, αυτή που θα μεταφέρει σε κάθε γωνιά του δήμου Μυτιλήνης το μήνυμα μας!
Θέλουμε από εσάς να είστε αυτοί και αυτές που θα πάρουν την πρωτοβουλία να οργανώσουν μικρές συγκεντρώσεις σε σπίτια, καφενεία και γειτονιές!

 

Τα 30 πρώτα ονόματα που θα στελέχωσουν το ψηφοφέλτιο:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
1 Αθηναίος Απόστολος
2 Ανδρεαδέλλη Βασιλική
3 Αράπης Χαραλαμπος
4 Βαμβουλής Στέλιος
5 Γιαννίκος Ευαστράτιος
6 Γιασσάς Δημήτριος
7 Δαλδαράς Ιωάννης
8 Δημητράκα Έφη
9 Ζερβού Μαρία
10 Καραμάνος Στάθης
11 Κόρακας Δημήτριος
12 Κουτσοβίλης Κώστας
13 Κουφός Δημήτρης
14 Κυπαρίσσης Λάκης
15 Μαϊστρέλλης Προκόπης
16 Μαρολιά Ερμιόνη (Έμη)
17 Μπάκας Παναγιώτης
18 Μπαλμπακάκης Ιωάννης
19 Μπουλμπούλης Ευστράτιος
20 Νησιώτης Στέλιος
21 Παυλής Ιωάννης
22 Πετρέλλη Σταυρούλα
23 Ρούνη Λιάνα
24 Σεμεριάδης Χρυσοβαλάντης
25 Σταματέλλη Ειρήνη
26 Σφακιανού Μαρία
27 Τατά Εριφύλλη
28 Τζαντάλα Μιχαήλ (Παλαιστίνιος)
29 Χατζηράλλης  Θεόδωρος
30 Ψωμαδάκη Μαρία

Μοιράσου το άρθρο!