Πολιτική

20/10/2014 - 17:55

Επίσκεψη Θ.Βαλσαμίδη στα έργα που εκτελούνται στο Επαρχιακό Δίκτυο της Λέσβου

Ε

πίσκεψη στα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη βελτίωση της 9ης Επαρχιακής Οδού «Πηγή – Λάμπου Μύλοι» και της 4ης Επαρχιακής Οδού «Τμήμα από διακλάδωση 36ης Εθνικής Οδού μέχρι Καρίνη», πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Προϊσταμένη της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα. Ρούγγου Κοκκώνα και στελέχη της υπηρεσίας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία των αρχαιολογικών εργασιών στα έργα που εκτελούνται.

Το έργο «Βελτίωση 9ης Επαρχιακής Οδού Πηγής – Λάμπου Μύλοι (Διακλάδωση 36ης Ε.Ο – Πηγής)»,  συνολικού Π/Υ 5.799.000 €, χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013». Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάζεται ένας σύγχρονος οδικός άξονας συνολικού μήκους 4,2 χιλιομέτρων, ο οποίος θα συνδέσει την κεντρική Λέσβο με τον οδικό άξονα Μυτιλήνη – Θερμή – Μανταμάδος. Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εργασίες για την οδοστρωσία και την ασφαλτόστρωση της οδού σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την ολοκλήρωση του υπολειπόμενου τμήματος μήκους 700 μ. περίπου, καθώς και αρχαιολογικές εργασίες. Το έργο στο σύνολο του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2015.

Το έργο «Βελτίωση κατά τμήματα 4ης Επαρχιακής Οδού από διακλάδωση 36ης Εθνικής Οδού μέχρι Καρίνη Νήσου Λέσβου», συνολικού Π/Υ 7.150.000 €, χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013». Στο πλαίσιο του έργου βελτιώνεται κατά τμήματα ο οδικός άξονας που οδηγεί προς την Αγιάσο και τον Πολιχνίτο. Το έργο είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2015.

Μοιράσου το άρθρο!