Πολιτική

01/04/2015 - 14:04

Επιστολή Αδαμίδη σε Υπουργό και ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δήλωση ζωικού κεφαλαίου

yle="text-align: justify;">Αδύνατη χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστας Αδαμίδης την προσκόμιση των δικαιολογητικών από τους παραγωγούς μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 για τη δήλωση του ζωικού κεφαλαίου, σε επιστολή που απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου καθώς και στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Κ. Γρηγόρη Αποστολάκο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποστηρίζει ότι δεν είναι σαφής η διαδικασία χορήγησης βεβαιώσεων για τη χρήση της έκτασης καθώς και οι υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αυτό. Τονίζει, επίσης, ότι δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος και το κόστος για τη σύνταξη των τοπογραφικών διαγραμμάτων καθώς και η μη ύπαρξη δασικού κτηματολογίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, πράγμα που δυσχεραίνει την έκδοση βεβαιώσεων από τις δασικές υπηρεσίες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, όπως επισημαίνει, είναι ότι θα χαθεί μεγάλος αριθμός επιδοτήσεων και θα υπάρξει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία των νησιών. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζει απαραίτητη την παράταση των προθεσμιών για την άμβλυνση του προβλήματος.

 

Τα παραπάνω είναι δελτίο τύπου της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Αξίζει να τονιστεί ότι το θέμα είχε αναδείξει πριν μερικές μέρες  το Lesvosnews.net στο άρθρο με τίτλο: "Τρελάθηκαν" στον ΟΠΕΚΕΠΕ... ! Παραλογισμός με ημερομηνία 17 Απριλίου. Καταστρέφουν τους κτηνοτρόφους

Καλή η πρωτοβουλία του κ. Αδαμίδη αλλά μάλλον δεν αρκεί. Το θέμα δεν είναι μόνο να υπάρξει παράταση αλλά να βρεθεί οριστική λύση με τα βοσκοτόπια στη Λέσβο.  Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι ευθύνες βαραίνουν και την Περιφέρεια που ακόμη δεν έχει αποκτήσει δασικό κτηματολόγιο.  Ας αναλάβει πρωτοβουλία ο κος Αδαμίδης να συγκαλέσει όλους τους εμπλεκόμενους (και τους φορείς υποδοχής αιτήσεων ΟΣΔΕ) και τους Βουλευτές του Νομού μας ώστε να εξασφαλιστούν οι επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων σε μια κρίσιμη χρόνια όπως είναι το 2015.

 

Μοιράσου το άρθρο!