Πολιτική

27/10/2014 - 13:20

Μπράβο! Οργανωτικές Επιτροπές πολιτών της Μυτιλήνης για όλες τις εκδηλώσεις

Τ

ο Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού του Δήμου Λέσβου, αποφάσισαν τη διοργάνωση διαφόρων projects εκδηλώσεων για τις περιόδους των “Χριστουγέννων 2014 – 15”, της “Αποκριάς 2015” και του “Πάσχα 2015”.

Τα projects θα βασίζονται σε τοπικά πολιτιστικά στοιχεία, σε παραδόσεις & έθιμα προσαρμοσμένα στις σημερινές συνθήκες, αλλά και στη δημιουργία – καθιέρωση νέων για τον τόπο εκδηλώσεων, ώστε αφενός να χαροποιούν τους πολίτες και αφετέρου να ενισχύουν την εικόνα του νησιού.

Απώτερο στόχος, τα projects αυτά να αποτελέσουν την απαρχή για το χτίσιμο ισχυρών θεσμών, οι οποίοι χρόνο με το χρόνο θα μετεξελιχθούν σε μόνιμα εποχιακά εργαλεία – “τουριστικά προϊόντα”, που θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Λέσβου, αφού εκτός από τον τοπικό πληθυσμό, θα απευθύνονται και σε πιθανούς επισκέπτες από άλλες περιοχές (όπως από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, άλλες γειτονικές τουρκικές πόλεις, αλλά και από την Αθήνα, τη Χίο, τη Λήμνο, κ.α.).  

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν σε παλαιότερες διοργανώσεις, είχαν ομόφωνα εκφράσει την άποψη ότι στο μέλλον, θα πρέπει να ορίζονται διαχρονικές και ανεξάρτητες επιτροπές πολιτών, οι οποίες συστηματικά και μεθοδικά θα ασχολούνται σε ετήσια βάση με την έγκαιρη και ορθή διοργάνωση νέων εκδηλώσεων κατά τις προαναφερόμενες περιόδους. 

Προκειμένου να τηρηθεί η θέση αυτή και για την αρτιότερη διοργάνωση των εκδηλώσεων “Χριστούγεννα 2014 – 15”, “Αποκριά 2015” και “Πάσχα 2015”, αποφασίστηκε να οριστούν 3 αντίστοιχες Οργανωτικές Επιτροπές, οι οποίες θα απαρτίζονται από δημότες της πόλης της Μυτιλήνης και από εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Επιδίωξη των Οργανωτικών Επιτροπών, να ομαδοποιήσουν όλες τις ατομικές πρωτοβουλίες σε τρία σύνολα εκδηλώσεων, οι οποίες θα τεθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου, αλλά και άλλων τοπικών φορέων – ιδιωτικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Όσοι δημότες επιθυμούν να ενεργοποιηθούν ως εθελοντές στις εν λόγω Οργανωτικές Επιτροπές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τους:

  1. κ. Αθηνά Ιωσηφέλλη, Αντιδήμαρχο Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, τηλ. 22510 54852 & 22510 54855, email: ethel.genia@hotmail.com        
  2. κ. Γιώργο Καρίνο, υπεύθυνο Γραφείου Κοινότητας Μυτιλήνης, τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr, και
  3. κ. Πάνο Πίτσιο, Πρόεδρο Μυτιλήνης, τηλ. 22513 52125, 6973 004872, email: pitsiosp@otenet.gr

 

Ο Πρόεδρος Μυτιλήνης,

Πάνος Μιχ. Πίτσιος  

 

(φωτογραφία Πέτρος Σουσαμλής)

 

Μοιράσου το άρθρο!