Πολιτική

11/01/2016 - 05:48

Νέος Πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι ψήφισε η Λέσβος

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας από τη ΝΔ και ανεβάζουν τη διαφορά στις 5 μονάδες.

Μητσοτάκης 52,43%

Μεϊμαράκης 47,57%



«Ενημερώθηκα ότι ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ το νέο πρόεδρο της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Τραγάκης ο οποίος επίσης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καθώς και τους εθελοντές.


Αργά το βράδυ της Κυριακής  είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από μέρους του κ. Μεϊμαράκη στον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη όπου τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Τον κ. Μητσοτάκη μεταξύ άλλων συνεχάρη και ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Κώστα Καραμανλής.

Επίσης αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα.

Τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας της ΝΔ.

Αμέσως μετά μόλις έγινε γνωστή η νίκη του στις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης προέβη σε δηλώσεις όπου έδωσε το στίγμα του για την επόμενη ημέρα στην ΝΔ.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη. τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν επίσης και ενωτικός απέναντι στους άλλους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης».

 

 

ΛΕΣΒΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ

Η ΝΟΔΕ Λέσβου συγχαίρει το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του.

Σήμερα δεν υπάρχουν ηττημένοι αλλά μόνο νικητές. Η Νέα Δημοκρατία ενωμένη, πιο δυνατή και πιο ανανεωμένη είναι η κεντροδεξιά παράταξη που εκφράζει αξιόπιστα όλες τις δυνάμεις του τόπου απέναντι στον λαϊκισμό μια ανίκανης κυβέρνησης.

Η ΝΟΔΕ Λέσβου θέλει να ευχαριστήσει, όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά, στην οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας και κυρίως να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες για να ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Στη Λέσβο οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις 7:00 το πρωί και η όλη διαδικασίας εξελίχθηκε ομαλά, με ικανοποιητική προσέλευση των ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα στο νησί της Λέσβου είναι:

Σύνολο ψηφοδελτίων: 2.275
Έγκυρα ψηφοδέλτια: 2.236
Άκυρα ψηφοδέλτια: 27
Λευκά ψηφοδέλτια 12
Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος: 1.106
Μητσοτάκης Κυριάκος: 1.130

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε κάθε εκλογικό τμήμα της Λέσβου:

Δείτε εδώ τα αποτελέσμαρα στον Α ' Γύρο
 

Λήμνος:

ψήφισαν: 305

έγκυρα: 304

Λευκά / Άκυρα: 1

Κυριάκος Μητσοτάκης : 161

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 143

 

 

 

Το σχόλιο του Π. Βογιατζή στο facebook:

Νέος Πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι να στηρίξουμε τον νέο αρχηγό απέναντι στην καταστροφή που ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την μεγάλη προσφορά του στην παράταξη, είμαι περήφανος που στήριξα τον αγωνιστή που αγωνιστήκαμε μαζί από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία, ζητώ ο αρχηγός. Καλημέρα στη νέα εποχή της παράταξης μας! Καλή επιτυχία στον Κυριάκο!

 

 

Βίντεο με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη:

 

Μοιράσου το άρθρο!