Πολιτική

27/12/2014 - 17:56

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου συγχαίρουν ... τους Ανεξάρτητους Έλληνες!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 
Αγαπητοί φίλοι. 
 
Γνωρίζουμε τις πασης φύσεως πιέσεις που υφίστασθε, εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να παραβλέψετε την εντολή που σας έδωσαν οι ψηφοφόροι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μία εντολή που ήταν σαφής και ξεκάθαρη: Την απαλοιφή ενός μνημονίου που καταργεί την ανεξαρτησία της Χώρας και οδηγεί τον λαό μας σε φυσική εξόντωση και εθνική αλλοτρίωση. 
 
Η παταγώδης αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, ακόμη και εντός των μνημονιακών πλαισίων, οδηγεί πλέον σε νέο μνημόνιο με ακόμη επαχθέστερους όρους. Για εμάς, τους νησιώτες που ζούμε στις εσχατιές του Αιγαίου, οι όροι αυτοί γίνονται ακόμη επαχθέστεροι με την επικείμενη κατάργηση του διαφοροποιημένου ΦΠΑ και την εξίσωσή του με αυτόν που πληρώνει και ο κάτοικος του κέντρου. Ίσως, το μέγεθος του προβλήματος, να μην γίνεται άμεσα κατανοητό σε όποιον δεν έτυχε να ζήσει στα νησιά. 
 
Ζώντας όμως στα όρια της οικονομικής αντοχής και επιβίωσης, αυτό το μέτρο δημιουργεί μία επιβάρυνση που είναι αδύνατο να απορροφηθεί από τις τοπικές οικονομίες. Για μας είναι ένα μέτρο, με τέτοιες παράπλευρες επιπτώσεις, που θα αλλοιωσεί και θα καταργησεί κάθε οικονομική δραστηριότητα στην ήδη καχεκτική περιφερειακή παραγωγή.
 
Θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την έντιμη στάση που τηρείτε κατά την εκτέλεση του καθήκοντός σας. Εμεις, εδώ στην ακριτική Λέσβο, αποδείξαμε ότι γνωρίζουμε να τιμούμε την εντιμότητα, το θάρρος και την πολιτική ακεραιότητα ακόμη και του ενός που κράτησε τον λόγο του, έναντι όλων. Δεν είναι όμως αυτό γνώρισμα του νησιού μας μόνον! Είναι γνώρισμα όλων των Ελλήνων!
 
Σας συγχαίρουμε για την εντιμότητα που επιδείξατε μέχρι σήμερα και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Αγώνα!
 
Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Λέσβου
 

Μοιράσου το άρθρο!