Πολιτική

20/02/2018 - 05:57

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου


Στη Λέσβο περιόδευσε το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος.


Το Σάββατο το πρωί, ο βουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με στελέχη και μέλη της ΤΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκαν το Κ.Υ. Μυτιλήνης, πρώην ΙΚΑ, και συνομίλησαν με μέλη του ιατρικού προσωπικού και το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μιχάλη Χατζηγιάννη για τα προβλήματα της υγειονομικής δομής και ιδιαίτερα για την απαράδεκτη και γεμάτη ανακρίβειες και υπεκφυγές συνέντευξη Τύπου της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ Ο. Ιορδανίδου, όπου διαφαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση για την υποβάθμιση  με την κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας, έως και το κλείσιμο του ΠΕΔΥ - Κ.Υ. Μυτιλήνης, πράγμα που έχει ξεσηκώσει, τόσο τους εργαζόμενους, όσο και την τοπική κοινωνία της πρωτεύουσας του νησιού που κινδυνεύει έτσι, να μείνει χωρίς ΠΦΥ όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και να καταφεύγει αναγκαστικά στο νοσοκομείο, ταλαιπωρούμενος και επιβαρύνοντας τη λειτουργία του.

Το Κ.Υ. Μυτιλήνης, είναι η μοναδική δομή δημόσιας ΠΦΥ στην πόλη της Μυτιλήνης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και η πρώτη πανελληνίως του είδους της και έχει επιφορτιστεί με την πρωτοβάθμια περίθαλψη τόσο των περίπου 30.000 κατοίκων της, όσο και των προσφύγων - μεταναστών που κατοικούν στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά - Τεπέ, που ο αριθμός τους, με αυξομειώσεις, κυμαίνεται γύρω στις 7.000.

Δυστυχώς το λιγοστό ιατρικό προσωπικό, βαίνει συνεχώς μειούμενο με αποτέλεσμα ο μέσος χρόνος αναμονής, που σήμερα για τα τακτικά ραντεβού είναι πλέον των 45 ημερών για Παθολόγο - Γενικό Ιατρό, να εκτοξευτεί σε ακόμα πιο απαράδεκτα όρια. Και αν η ταλαιπωρία των Μυτιληνιών μετριαζόταν κάπως εξαιτίας της ύπαρξης των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ 13 περίπου ιδιωτών γιατρών, αυτή η ανακούφιση δεν θα υπάρχει για το 2018, αφού δεν προβλέπεται η σύμβαση κανενός ιδιώτη Παθολόγου ή Γενικού Γιατρού με τον ΕΟΠΥΥ.

Όσο για τις πολυδιαφημισμένες από την κυβέρνηση ΤΟΜΥ δεν έχει υποβληθεί μέχρι τώρα καμιά αίτηση, επειδή ακριβώς οι εργασιακές σχέσεις και οι αμοιβές με τις οποίες καλούνται να δουλέψουν οι γιατροί σ’ αυτές είναι απαράδεκτες.

 Με αυτά τα δεδομένα ο στόχος των κυβερνητικών επιλογών είναι προφανής;

Να διαλύσουν το Κ.Υ. Μυτιλήνης και το όποιο προσωπικό του να το μεταφέρουν στις υποβαθμισμένες ΤΟΜΥ, κόβοντας κορδέλες εις υγείαν της υποβαθμισμένης υγείας των κατοίκων της Μυτιλήνης, και της Λέσβου γενικότερα, γιατί αυτό επιβάλλουν οι επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης, δηλαδή του κεφαλαίου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν το δίκαιο από κάθε άποψη αίτημα του διευθυντή και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης για απρόσκοπτη 24ωρη λειτουργία (όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα Κ.Υ. του νησιού), στη Βουλή και στην προσοχή του ταξικού εργατικού κινήματος.  

 Αμέσως μετά ο βουλευτής του Κόμματος, συνοδευόμενος και πάλι από μέλη της ΤΕ του ΚΚΕ αναχώρησε για την Αγία Παρασκευή, όπου παρακολούθησε τον αγώνα ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής μεταξύ των ομάδων Διαγόρα Αγίας Παρασκευής και Α.Ο. Χαλκίδας, που έληξε ισόπαλος 0-0.

Μετά συναντήθηκε με εκπροσώπους των πληγέντων από την ευλογιά κτηνοτρόφων οι οποίοι ζητούν πλήρη αποζημίωση για τη χαμένη παραγωγή σε γάλα και κρέας, αποζημίωση από το πρόγραμμα de minimis, τριετή καταβολή επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω ανωτέρας βίας μέχρι την ανασύσταση του κοπαδιού, μοριοδότηση των πληγέντων κτηνοτρόφων σε προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και σε σχέδια βελτίωσης κ.ά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κόμματος τους είπε ότι θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο θα προωθηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Στη συνέχεια παρακολούθησε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αγία Παρασκευή και συνομίλησε με τους κατοίκους. Την Κυριακή επισκέφθηκε τα Κεραμιά, το Ίππειος και την Αγιάσο, συνομίλησε με τους κατοίκους, και συμμετείχε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Αγιάσου.

Μοιράσου το άρθρο!