Πολιτική

18/08/2014 - 13:20

«Πραξικόπημα» στο Πλωμάρι !

Σ

ύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα Πλωμαρίου, από την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Νέντα Καμπάνι, την προπαραμονή της Παναγίας μεταξύ 10:00 και 12:00, δυο πολίτες εισήλθαν στο πρώην δημαρχιακό μέγαρο Πλωμαρίου και αυθαίρετα προχώρησαν στην αλλαγή κλειδαριάς της πόρτας, στο γραφείο του αντιδημάρχου, χωρίς να έχουν κάποια εξουσιοδότηση, από τον ίδιο ή από την Δημοτική αρχή.

Η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Βουνάτσο και στον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, κ. Γημνάγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πολίτες είπαν με ποιανού εντολή προχώρησαν στην ενέργεια αυτή. Προς το παρόν, το Plomarinews  (που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα) δεν δημοσιεύει τα ονόματα των δυο πολιτών, ούτε και εκείνου που έδωσε την εντολή, τουλάχιστον μέχρι να έχουμε ενημέρωση από την αστυνομία ή επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας.

Θυμίζουμε ότι η νέα δημοτική αρχή, οι νέοι αντιδήμαρχοι, πρόεδροι, και όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κλπ, ορκίζονται στις 25 Αυγούστου και αναλαμβάνουν την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

 

πηγη: plomarinews.gr

 

up date

Σε συνέχεια του άρθρου που είχαμε δημοσιεύσει, για την αλλαγή κλειδαριάς στο γραφείο του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, κ. Γυμνάγου, αναδημοσιεύουμε σημερινό άρθρο της εφημερίδας “Τα Νέα Της Λέσβου”. Στο άρθρο, σύμφωνα με δήλωση της προέδρου της τοπικής κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Νέντας Καμπάνι, αναφέρεται ότι: Η εντολή δόθηκε από εκλεγμένο μέλος της παράταξης του Σπύρου Γαληνού και ότι οι δυο πολίτες που πήγαν να αλλάξουν την κλειδαριά, ήταν και οι δυο υποψήφιοι με τον ίδιο συνδυασμό.

Ακολουθεί το άρθρο από την εφημερίδα:

Σύμφωνα με καταγγελία της προέδρου Νέντας Καμπάνη, άλλαξαν τις κλειδαριές στο Δημαρχείο Πλωμαρίου.

Στην καταγγελία ότι άλλαξαν αυθαίρετα και χωρίς καμία ενημέρωση τις κλειδαριές από το γραφείο του αντιδημάρχου Πλωμαρίου Προκόπη Γυμνάγου, προχώρησε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέντα Καμπάνη, καταγγέλλοντας το περιστατικό στην Αστυνομία. Όπως υποστήριξε η κ. Καμπάνη, το πρωί της περασμένης Τετάρτης δυο πολίτες μπήκαν στο Δημαρχείο Πλωμαρίου και προχώρησαν στην αλλαγήη κλειδαριάς της πόρτας του γραφείου του αντιδημάρχου, χωρίς να έχουν καμία εντολή από κάποιον αρμόδιο και χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν. Όπως είπε μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου” η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, η εντολή δόθηκε από εκλεγμένο της πράταξης Γαληνού: “Ενημερώθηκα ότι δυο άντρες μπήκαν στο κτίριο και άλλαξαν την κλειδαριά από το γραφείο του κ. Γυμνάγου. Και οι δυο ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό Γαληνού και όπως είπαν λειτουργούσαν κατ’ εντολή εκλεγμένου με την ίδια παράταξη. Ενημέρωσα την Αστυνομία και επιφυλάσσομαι για κάθε αυθαιρεσία που θα υπάρξει στο χώρο μέχρι την λήξη της θητείας μου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το γραφείο του αντιδημάρχου ήταν κλειστό εδώ και πολύ καιρό, καθώς είχαν χαθεί τα κλειδιά και ο κ. Γυμνάγος στεγαζόταν σε άλλο γραφείο, ενώ ο ίδιος ήταν ενήμερος για την αλλαγή της κλειδαριάς. Να θυμίσουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Άθρο από την εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου”.

Μοιράσου το άρθρο!