Πολιτική

17/05/2017 - 08:04

Σε ακρόαση η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο και Περιφέρεια επειδή πήρε χρήματα από το ΚΚΕ

Με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καλούνται σε ακρόαση οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στήριξε το ΚΚΕ στις περιφέρειες και στους δήμους του Αιγαίου.

Φυσικά δεν καλούμαστε να δώσουμε εξηγήσεις γιατί παραβιάσαμε το όριο των εκλογικών δαπανών ή κάτι παρόμοιο, διότι είχαμε τις απολύτως αναγκαίες δαπάνες και τις ασύγκριτα λιγότερες σε σχέση με άλλους συνδυασμούς.

Καλούμαστε να δώσουμε όμως εξηγήσεις γιατί τα έσοδα του συνδυασμού για τις δαπάνες αυτές προήλθαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

Αυτό είναι που τους ενοχλεί: η αδιαπραγμάτευτη, φανερή και ξεκάθαρη επιλογή του ΚΚΕ να καλύπτει τα έξοδα των υποψηφίων του στις διάφορες αναμετρήσεις καθώς και των συνδυασμών που το εκπροσωπούν στις τοπικές εκλογές έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιοι προερχόμενοι από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αγρότες, άνεργοι, φοιτητές κ.ά. οι οποίοι αντικειμενικά αδυνατούν να καλύψουν τα εκλογικά τους έξοδα!

Τέτοιου είδους ενέργειες δε μας φοβίζουν, ούτε πρόκειται να βάλουν εμπόδιο στη δράση μας. Ξέρουμε πως έχουμε την στήριξη πλατιών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων που αναγνωρίζουν ότι οι κομμουνιστές αγωνίζονται αταλάντευτα για το δίκιο του λαού με θάρρος, συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε καθημερινά, μέσα και έξω από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Νίκη Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο!