Πολιτική

08/11/2013 - 18:03

Σπ.Γαληνός για σημερινή επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τους Τούρκους

Σπ.Γαληνός για σημερινή επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τους Τούρκους

yle="text-align: justify;">«ΜΗΝΥΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΝ.ΕΛΛ Κ. ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ»

Η σημερινή επετειακή μέρα, ενώ θα έπρεπε να είναι μέρα γιορτής κι εθνικής ανάτασης, βρίσκει την πατρίδα μας, με μειωμένα κυριαρχικά δικαιώματα και χωρίς αντιστάσεις, να ασφυκτιά κάτω απ τη μπότα των τροικανών και των μνημονιακών πολιτικών που της επιβλήθηκαν.

Ο λαός μας που για άλλη μια φορά προδομένος νιώθει να χάνει το σθένος, την δύναμη, την ελπίδα για το αύριο, είναι ο ίδιος λαός που σε αντίστοιχες κατά το παρελθόν καταστάσεις, έδειξε και απέδειξε τις αστείρευτες δυνάμεις του. Είναι ο ίδιος λαός που στη Λέσβο το 1912, αναγεννήθηκε από τις στάχτες του κι εν μέσω δεινών στη συνέχεια, μεγαλούργησε. Είναι αυτός που επανειλημμένα τιμώρησε όσους έκαναν το λάθος και τον υποτίμησαν.

Αποτίοντας φόρο τιμής στους προγόνους που ελευθέρωσαν την πατρίδα και μας την παρέδωσαν ελεύθερη, στέλνουμε το μήνυμα ότι αυτή τη χώρα, που με θυσίες και με αίμα ελευθέρωσαν, θέλουμε και θα την κρατήσουμε, κυρίαρχη, ανεξάρτητη κι ελεύθερη. Με την ευκαιρία εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά, υγεία δύναμη κι ευημερία, σε όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες, που γιορτάζουν σήμερα.

 

Μοιράσου το άρθρο!