Πολιτισμός

19/04/2014 - 08:56

Η γαλλική χορωδία «Checheki» στην Ερεσό

Εκδηλώσεις με τη Γαλλική Χορωδία “CHECHEKI, τη Χορωδία Ερεσού και την Παιδική Χορωδία Ερεσού διοργανώνει στην Ερεσό και το Μεσότοπο την Εβδομάδα του Πάσχα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ».

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ “CHECHEKI” ΣΤΗΝ ΕΡΕΣΟ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ», τα μέλη της η Χορωδίας του Συλλόγου κι η διευθύντρια της κ. Γωγώ Φιλίππου θα φιλοξενήσουν στην Ερεσό από τις 17 έως τις 24 Απριλίου τη Γαλλική Χορωδία “CHECHEKI.

Οι Γάλλοι Χορωδοί, κατά την παραμονή τους στην Ερεσό, θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του τόπου, θα επισκεφθούν την Ακρόπολη της Αρχαίας Ερεσού στο λόφο της Βίγλας (Σκάλα Ερεσού) και θα γνωρίσουν την ιστορία του χωριού, ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα θα διοργανωθεί παραδοσιακό πασχαλιάτικο γεύμα για να γνωρίσουν έθιμα και γεύσεις της Ερεσού.

Τα μέλη του Συλλόγου κι ειδικά εκείνα της Χορωδίας Ερεσού είναι ιδιαίτερα χαρούμενα, καθώς γίνεται μετά από τρία χρόνια πραγματικότητα το όνειρο να βρεθούν κοντά και να συνενώσουν τις φωνές τους με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα κι ανησυχίες από μία άλλη χώρα. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ότι ο Πολιτισμός φέρνει κοντά τους ανθρώπους και τους λαούς, καθώς τους προσφέρει τη δυνατότητα να επικοινωνούν στην ίδια γλώσσα, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Τον Οκτώβριο η Χορωδία CHECHEKIθα ανταποδώσει τη φιλοξενία στην Χορωδία Ερεσού του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ», την οποία θα έχει προσκαλέσει να επισκεφθεί τη Γαλλία και να συμμετέχει σε εκδηλώσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στις δύο συναντήσεις των Χορωδιών θα συμμετέχουν η Χορωδία “CHECHEKI”, τη Χορωδία Ερεσού & την Παιδική Χορωδία Ερεσού.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ακουστούν γαλλικά τραγούδια γραμμένα από τη διευθύντρια της Χορωδίας “CHECHEKI” κα Stephanie Barbarou, καθώς κι έντεχνα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Ορισμένα τραγούδια θα τα ερμηνεύσουν από κοινού οι δύο χορωδίες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 7.00 μ.μ.

ΕΡΕΣΟΣ – Προαύλιο Αρχαιολογικού Μουσείου Ερεσού

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 7.00 μ.μ.

ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ – Δημοτική Αίθουσα Μεσοτόπου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΣΙΩΤΩΝ «ΦΑΝΙΑΣ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ», με 88 ιδρυτικά μέλη, δημιουργήθηκε με σκοπό τη συνεισφορά στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής της Ερεσού, μέσα από δραστηριότητες πολιτισμού και περιβάλλοντος που θα διοργανώνονται από τις εξειδικευμένες ομάδες δράσης του Συλλόγου και θα απευθύνονται σε όλους τους Ερεσιώτες και τους φίλους της Ερεσού.

Μοιράσου το άρθρο!